LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tittarnas kritik mot TV4 – efter händelsen i studion: ”Så fruktansvärt dåligt”

14 sep, 2024
jenny strömstedt matilda boza i nyhetsmorgon
Att göra direktsänd tv är inte alltid lätt – även programledare är ju människor! Här i Nyhetsmorgon händer det som inte får hända, och tittarna är inte sena med att uttrycka sitt missnöje...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Bland de som knäppt på TV4:s Nyhetsmorgon under lördagsmorgonen är det nog få som inte la märke till programledaren Jenny Strömstedts hesa röst.

Hon hade normalt hållit i sändningen själv, men på Instagram blir vi varse om att kollegan Matilda Boza får hoppa in för att stötta.

Jenny Strömstedts röst förstörd – Matilda Boza rycker in i Nyhetsmorgon

”I tid och evigheter har vi velat köra en sändning ihop. Det blev IDAG eftersom jag är pigg och glad - men med en röst som på morgonkvisten svajjar betänkligt trots åtta timmars sömn och grönsaker till middag. Har sjungit upp med maken över telefon. Skrivit ut manus till min nya parhäst och hoppas att ni är med oss”, skriver Jenny Strömstedt på sin egna Instagram.

Annons

Nyhetsmorgons officiella Instagram bekräftar man inhoppet.

”Två är bättre än en! Jenny och hennes röst får lite uppbackning av Matilda denna lördag”, skriver kanalen.

Och i kommentarsfältet är det nu flera som reagerar på att Jenny jobbar med hes hals.

”Älskar Jenny men idag borde hon varit hemma jobbigt att lyssna på den hesa rösten o smitta 2a onödigt..har själv just haft kraftig covid med komplikationer o lät ungefär likadan..då går man ej ut bland folk 1a veckan o smittar vidare..håll dig hemma o kurera dig Jenny de 2a klarar utmärkt hålla ställningarna så länge”, skriver en tittare.

Programledarnas svar på kritiken: ”Har ej covid”

Programledaren själv ger sig då in och svarar: ”tack för omtanken. Mår bra dock och har ej covid.”, i en vändande kommentar.

Men de missnöjda kommentarerna fortsätter att komma:

”Att säga att man inte känner sig sjuk tyder på dålig självinsikt särskilt när det hör lång väg hur hon hostar och snörvlar. Att stanna hemma och inte sprida smitta är det viktigaste i förkylningstider.”, skriver en annan tittare.

Annons

”@nyhetsmorgon har ni funderat på vilken smittorisk ni utsätter gäster och medarbetare för?Känns inte som ett bra exempel att sätta i dessa tider. När man är sjuk ska man hålla sig hemma för sin skull och andras. Krya på dig Jenny!”, skriver en tredje.

”Så fruktansvärt dåligt. Här kämpar vi för att ta bort att ingen är oumbärlig och ska vara hemma nät man är sjuk. Detta sänder HELT fel signal”, utbrister en fjärde.

En femte ifrågasätter varför Jenny ska behöva vara där överhuvudtaget. I och med att hon skulle ha kört själv egentligen, varför kan inte Matilda Boza hålla i skutan själv? Där kommer programledaren återigen in med svar på tal:

Tittarna förbryllade: ”Varför liksom?”

”Varför liksom? Finns ju ingen mening då dom har bevisat massvis med gånger att det går utmärkt att dra programmet på egen hand.”, skriver tittaren.

”Därför att jag har läst in hela programmet och alla ämnen, och det är svårt att hinna på en timme. Så vi hjälps åt”, svarar Jenny Strömstedt i en vändande kommentar, som fått över 50 gilla-markeringar.

Annons

Och visst rodde fullblodsproffsen sändningen i hamn! Och värt att nämnas är att flera älskade att få se duon samarbeta!

”Krya på din röst! Matilda är en klippa! Tog vid utan att du behövde be henne om det....”, hälsar en tittare på Jennys egna Instagram.

”Så härligt att få se er göra nyhetsmorgon ihop . Å Jenny så gott att du ändå kunde genom föra programmet med en hals med heshet som kan vara så jobbig . Stor eloge till er båda . Och Matilda som med bravur som hoppade in på kort varsel . Ni är bara bäst . Trevlig helg till er”, skriver en annan.

Hänt har sökt TV4:s ansvariga och Jenny Strömstedt för en kommentar, utan framgång.

FOTO: TV4, Instagram

Annons