LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Titti Schultz lämnat kärleken – smärtsamma anledningen: ”Gjort allt jag kan”

28 jul, 2024
Radioprofilen Titti Schultz är aktuell som en av årets sommarpratare i Sommar i P1.
I programmet berättar hon bland annat om frivillig barnlöshet och uppoffringar hon har gjort.
– Släppt kärlekar för att dem har velat haft barn, berättar hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gert Fylking relation till tidigare kollegorna Titti Schultz och Roger NordinBrand logo
Gert Fylking relation till tidigare kollegorna Titti Schultz och Roger Nordin

Titti Schultz är en av våra mest välkända och folkkära radioprofiler, med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Bland annat programledde hon RIX MorronZoo och Vakna med NRJ under många år och sedan 2018 leder hon Sveriges största aktualitetsprogram, P4 Extra.

Titti Schulz nära att dra sig ur Sommar i P1

I år gör hon även premiär som sommarpratare i det populära radioprogrammet Sommar i P1. Men trots sin långa erfarenhet inom radio har hon varit fruktansvärt nervös – så nervös att hon till och med var nära på att dra sig ur i det sista, berättar hon för Expressen.

– Eftersom det här är min värld och min hemmaplan och bland det jag älskar mest i världen så har min prestationsångest peakat på ett sätt som jag inte kan minnas när jag var med om senast, säger Titti och fortsätter:

Annons

– Så sent som i går gick jag igenom det finstilta för att se vad som händer om jag skiter i att spela in mitt program, typ om jag skulle hamna i Tingsrätten om jag bryter kontraktet och jag skissade på hur dyrt det skulle bli.

Men trots nervositet och ångest genomförde hon sommarpratet som sändes söndagen den 28 juli.

Titti Schultz är aktuell som en av årets sommarpratare i Sommar i P1. Karin Törnblom/TT

Titti Schultz lämnade sambon – smärtsamma anledningen

I programmet pratar Titti bland annat om den stormiga och komplicerade relationen till sin mamma, om karriären inom radion, anekdoter om kändisar hon har träffat genom åren, och ett ämne som som får henne att brinna till lite extra. Nämligen beslutet att inte skaffa barn.

– Jag har alltid vetat att jag inte vill ha barn. Jag har gjort allt jag kan för att aldrig bli med barn, säger Titti i sitt sommarprat.

Annons

Hon berättar om reaktionerna och fördomarna som hon har mött under åren på grund av sitt val, samt att hon vid en tidpunkt till och med gick i terapi för hitta svar på varför hon inte vill ha barn.

– Terapeuten letade mörker och han letade övergrepp, inget hittade han, berättar hon.

Titti berättar hur okända människor ständigt engagerar sig i ämnet med sina "goda råd" och åsikter. Att hon är självupptagen och en stor egoist är bara några av kommentarerna hon får.

– Men det är jag ju inte, jag har bara valt en annan väg än normen.

– Jag har gjort andra uppoffringar, släppt kärlekar för att dem har velat haft barn till exempel. Smärtsamt men oundvikligt. Och planenligt. Jag har förstått att några har varit övertygade om att jag ska ändra mig. Och jag har vetat att så blir det inte. Då får man avsluta.

FOTO: TT / Skärmdump TV4





Annons