LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Tommy Körberg kämpar för sitt liv – starka känslorna: "Om mitt hjärta stannar...”

29 aug, 2024
Tommy Körberg
Tommy Körberg berättar om sjukdomarna.
Har fått en pacemaker:
– Det är inte lätt men det går, säger Tommy i Efter Fem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om sonen Filip Lamprecht: ”Alltid jobbigt...”Brand logo
Kristin Kaspersen om sonen Filip Lamprecht: ”Alltid jobbigt...”

Tommy Körberg, 76 har varit verksam som artist i över 50 år – något han har firat med sin föreställning Grand Finale som hade sitt sista stopp i Gävle förra veckan.

Men att få åka på turné var inte självklart då Tommy har haft ett det kämpigt med hälsan under en tid. Tanken var egentligen att Tommy skulle ut på turné förra året men tvingades då att ställas in på grund av hälsoproblem, något Hänt tidigare har rapporterat om.

– Jag blev anfallen av en streptokock, som försökte ta mitt hjärta men som gav sig på ryggen. Så jag medicinerades för att få bort den, säger Tommy Körberg i en intervju med VF.

Här får Tilde känna på Tommys pacemaker

Men i år blev alltså turnén av trots allt och Tommy kunde fira sin långa och anrika karriär tillsammans med fansen – speciellt tack vare att han har satt in en pacemaker som hjälper hans hjärta att hålla igång, något han berättar i Efter Fem.

Annons

– Jag får ju peta i mig massa mediciner och sånt där för att hålla hjärtat vid liv, säger Tommy till programledaren Tilde De Paula Eby och fortsätter:

– Och jag har en pacemaker, jag har en ny pacemaker. Om hjärtat rusar får jag en elchock, om det stannar så kickar det igång igen, det du!

En pacemaker hjälper hjärtat att hålla en jämn rytm. Pacemakern ger hjärtat elektriska impulser när det behövs och sätts in i kroppen vid en operation. De flesta kan lämna sjukhuset samma dag som de opereras, enligt 1777.

– Lite läskigt eller?, frågar Tilde sedan.

– Nej! Vill du känna på den?, svarar Tommy varpå Tilde försiktigt får lov att känna på den lilla apparaten i hans bröst.

Tommy Körberg om tankarna kring döden

Tommy delar dessutom med sig av sina tankar kring döden. Han förklarar att han inte vill känna sig rädd och istället ta vara på tiden han har. Något han gärna gör genom att omfamna musiken.

– Jag måste leva i musiken annars känner jag att jag inte finns. Istället för att vara rädd för tiden försöker jag lära mig att omfamna den. Jag försöker lära mig att attackera den på rätt sätt. Det är inte lätt men det går, förklarar Tommy.

– Jag sitter gärna och filosoferar kring ämnet för att komma underfund med hur jag ska bete mig för att inte ramla ner i mörkret, tillägger han.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons