LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Tommy Körberg kan inte längre leva normalt: ”Blev anfallen”

15 okt, 2024
Tommy Körberg
Tommy Körbergs hälsoproblem stoppar honom i vardagen.
Resandet blir speciellt jobbigt för den folkkära artisten.
– Det blir mycket mediciner, säger Tommy till Uppsala Nya Tidning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”Brand logo
Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”

Tommy Körberg, 76, har några tuffa år kantade av sjukdomar bakom sig. Men trots motgångarna står Tommy rak och fortsätter turnera och underhålla svenska folket.

Just nu är han högaktuell med sin roll i den enormt framgångsrika musikalen Änglagård. Föreställningen har lockat storpublik och sålt ut över 200 fullsatta föreställningar. Parallellt med Änglagård är Tommy också ute på sin egen Grand Finale-turné, där han firar 50 år som artist.

Tommy Körberg hälsoproblem sätter stopp i vardagen

Det är däremot inte alltid inte helt enkelt för den folkkära artisten att ha ett fullspäckat schema och resa runt i Sverige. I en ny intervju med Uppsala Nya Tidning berättar Tommy hur hans hälsoproblem ständigt påverkar hans vardag, särskilt när det gäller resandet.

Annons

– Det piper alltid om mig på flygplatser, jag har pacemaker, två hjärtklaffar och metallknä, säger Tommy till tidningen och fortsätter:

– Det blir mycket mediciner, dosetter är jag väldigt bekant med nu för tiden. förklarar han.

Tommy har kämpat med olika hälsoproblem sedan 2020. Det hela började med att han tvingades åka till sjukhus på grund av allvarliga komplikationer relaterade till hans hjärta.

Tidigare samma år hade han också drabbats av covid-19, vilket ytterligare försvagade hans hälsa. Dessutom drabbades han senare av en streptokockinfektion som tvingade honom att skjuta upp sin turné till det här året, något Hänt tidigare har rapporterat om.

– Jag blev anfallen av en streptokock, som försökte ta mitt hjärta men som gav sig på ryggen. Så jag medicinerades för att få bort den, sa Tommy Körberg i en intervju med VF då.

FOTO: TT

Annons