LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tommy Körberg tar farväl – lämnar Stockholm: ”Värdigt avslut”

19 aug, 2024
Två bilder på Tommy Körberg. Till vänster står han på scen med mikrofon i handen, bakgrunden är orange. Till höger närbild där han ser smått ledsen ut och tittar åt vänster, lite uppåt.
Folkkära Tommy Körberg firar ett halvt sekel som artist med att säga farväl till publiken i föreställningen Grand Finale.
Nu har han haft sin sista föreställning i Stockholm, något han delar med sig av på sin Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tankenBrand logo
Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tanken

Tommy Körberg, 76, firar i år ett halvt sekel som artist genom att sin turné med föreställningen Grand Finale.

I 50 år har Tommy alltså varit verksam som artist, och i föreställningen sammanfattas karriären och tar en med på hur livet sett ut bakom kulisserna. Just nu är turnén på sin sluttamp och Tommy hade nyligen ett sista framträdande i Stockholm...

Sjukdomen satte stopp för Tommy Körberg

Egentligen skulle Tommy ha begett sig ut på vägarna redan förra sommaren för att visa upp förställningen för svenska folket, men en sjukdom satte stopp.

– Jag blev ju sjuk förra sommaren, efter att jag opererat hjärtat något år innan det. Då trodde jag inte att det kunde bli någon föreställning, det fick skjutas upp – men nu mår jag bra och kan göra turnén. Jag längtar efter att möta publiken, säger han i till tidningen, har han tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Annons

Tommys fru och manager Anne-Charlotte Körberg, 54, har tidigare berättat för Hänt hur hans turné går.

– Jättebra! Men han har väldigt mycket runtomkring sig, så det är viktigt att han får vara ledig när han är ledig så att säga.

Sentimentala orden om Tommy Körbergs sista framträdande

Snart har Tommy genomfört sina 22 föreställningar på sommarens turné, återstår gör en spelning i Västerås och en i Gävle.

Den 17:e augusti spelade han på Skansen i Stockholm, den sista spelningen i huvudstaden på ett tag för honom. På sin Instagramstory delade han med sig av en händelse som en besökare lagt upp.

Ett fullsatt Skansen. Ett värdigt Stockholmsavslut på Grand Finale”, står det i händelsen.

Men även om showen heter Grand Finale menar Tommy däremot att man inte ska se det som en final i den meningen. Dock lite av ett ”hejdå” till publiken, har han tidigare sagt till DN.

– Ja, jag står ju där i två timmar. Det är ett slags resa genom min karriär men det är ju ingen final på det sättet, om alla tror att jag ska dö. Men, det är ett farväl. Ett par hits och så berättar jag lite om vad som hänt i livet. Och så har vi ett väldigt bra band bestående av åtta medmusikanter.

Foto: Instagram/Skärmdump

FOTO: TT

Annons