LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Tommy Körberg i chock hos läkaren – så har de hållit honom vid liv: ”Jag visste inte”

26 sep, 2024
Tommy Körberg hoppar av sin roll som Gottfrid i Änglagård, nu berättar han vad det egentligen beror på.
Och som tur är har det inget att göra med hälsan...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och MartinusBrand logo
Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och Martinus

I tre säsonger har Tommy Körberg, 76, spelat rollen som Gottfrid i musikalen Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm. Men på onsdagsmorgonen blev det klart att den här säsongen blir hans allra sista.

– Jag spelar till 14 december och sedan har jag bestämt mig för att övergå och lämna över min roll till Claes Malmberg. Vi är ju goda vänner, vi har varit vänner sedan 1990 när vi gjorde Les Misérables, säger Tommy till Hänt.

Fick du vara med och bestämma att det skulle bli han som tar över?

– Nej nej, men de kom och frågade vad jag tyckte och då sa jag "ja, det är jättebra", förklarar Tommy.

Därför hoppar Tommy Körberg av Änglagård

Anledningen till Tommys avhopp beror på att allt har sin tid, helt enkelt.

Annons

– Nej men det är som jag alltid tjatar om, allting har sin tid och det var nog att göra tre säsonger. Jag hade ju känt det på mig och bestämt hela tiden att jag nog bara skulle göra tre, säger Tommy till Hänt och fortsätter:

– Men det är ju inte slut än. Herregud, det är ju en jätte-succé, så det är jättekul.

Nu står det även klart att Tommy är klar för en ny roll, i en ny musikal. Tommy intar nämligen rollen som Bishop of Digne i Les Misérables The Arena Spectacular.

– Det blir intressant att få göra en annan roll, jag gjorde ju den här fast på svenska. Jag var uppe för den redan innan Chess i London, men jag fick inte rollen på grund av min ungdomlighet. Det var det årets stora komplimang tycker jag.

Men nu är Tommy minst sagt mogen för rollen, skrattar han. Den här nya rollen har dock inget att göra med avhoppet från Änglagård. Det var tänkt sedan länge att han bara skulle göra tre säsonger.

Annons

Tommy Körbergs chock – efter infarten i halsen

Något som däremot varit lite av ett orosmoment kring Tommy och hans roll i Änglagård är hans hälsa. Förra hösten fick han ha en infart i halsen och på repetitionerna hade han en pump i väskan.

Men nu kan han komma med ett glatt besked! Infarten i halsen är nämligen ut-tagen och Tommy mår toppen. Men när läkarna tog ut den fick sig Tommy en rejäl chock.

– Ja, men jag visste inte att den var så jävla lång. De visade mig den så jag fick slag, den var ju flera decimeter. Det var inte läskigt men jag blev förvånad bara, det var tur att de inte visade mig den innan, säger Tommy finurligt och berättar varför han behövde ha infarten i halsen:

– Den var till för penicillin in i hjärtat, så jag hade en pump i väskan som jag pumpade in med. Jag hade den på repetitionstiden här på Oscarsteatern.

FOTO: Mats Bäcker, Karin Törnblom/TT

Annons