LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tommy Körbergs nya hälsobesked – familjens stora oro: ”Man blir rädd”

30 jul, 2024
tommy körberg och frun ann-charlotte körberg
Tommy Körberg har haft ett tufft år – hur mår han egentligen nu?
Mitt i turnén ställer han upp på en intervju och förklarar läget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”Brand logo
Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”

Tommy Körberg, 76, har varit verksam som artist i över 50 år – något han firar med buller och bong ute i landet med sin föreställning Grand Finale.

Den är han nu halvvägs igenom, och nästa stopp är Vagnhärad där han uppträder den 1 augusti. Sista anhalt blir i Gävle, den 24 augusti – och då har han genomfört hela 23 spelningar på knappt två månader.

Men det var inte självklart att han skulle komma iväg. Framträdandet skulle nämligen ha ägt rum redan i fjol, men tvingades då ställas in på grund av hälsoskäl.

– Jag blev anfallen av en streptokock, som försökte ta mitt hjärta men som gav sig på ryggen. Så jag medicinerades för att få bort den, säger Tommy Körberg i en ny intervju med VF.

Ann-Charlotte Körberg om makens intensiva period: ”Viktigt att han får vara ledig”

Nu är skönsångaren dock på benen, bekräftar både frun Ann-Charlotte Körberg, 58 och äldsta sonen Anton Körberg, 46, i samtal med Hänt.

Annons

– Allt gick ju bra. De opererade och han lever. Sedan är det så här när det är hjärtat så blir man ju väldigt medveten om sin egen dödlighet. Han tacklade det som alla gör. Man blir rädd och sådär. Men nu är han starkare än någonsin, sade Anton.

Hur går Tommys turné?

– Jättebra! Men han har väldigt mycket runtomkring sig, så det är viktigt att han får vara ledig när han är ledig så att säga, säger frun Ann-Charlotte, som också arbetar som Tommys manager.

Ja det är ju onekligen ett hektiskt schema! Hur är hälsan, mår han bra?

– Ja, absolut, svarar hon.

Tommy Körberg om hälsan – efter alla turer: ”Lite slitage”

Hälsoproblemen till trots verkar det inte som att Tommy ser turnén som just ”finale”. Likt titeln till Tommys biografi verkar han ämna att ”sjunga tills han stupar”.

– Det är ett slags resa genom min karriär men det är ju ingen final på det sättet, om alla tror att jag ska dö. Men, det är ett farväl. Ett par hits och så berättar jag lite om vad som hänt i livet. Och så har vi ett väldigt bra band bestående av åtta medmusikanter, säger han till VF, som frågar vidare hur det känns i rösten.

– Det är lite slitage här och där. Men det går bra.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons