ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Tunga cancerbeskedet i The Challenge – bara dagar innan finalen: ”Akutopereras”

07 okt, 2024
Precis innan Sandra Cucarano skulle åka till Robinson 2022 fick hon veta att hon hade en hjärntumör.
När hon skulle vara med i The challenge 2024 fick hon återigen ett tungt besked precis innan hon skulle åka till inspelningarna.
– Jag var så ledsen, jag bara grät i 24 timmar, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

Det är finalvecka i The challenge 2024 och de paren som tagit sig dit är Sandra Cucarano, 27, & Jens Rönnqvist, 36, Elvira Svensson, 25, & Muhammad Anthony Yigit, 33, samt Jennifer Schill, 34, & Viktor Bergström, 30.

På torsdag får vi se vilka det blir som kammar hem vinsten på en miljon kronor!

Under säsongens gång har vi fått lära känna deltagarna på djupet, men något som mörkats totalt för tittarna är Sandras hälsa. Precis innan hon skulle åka till The challenge fick hon nämligen ett tungt besked; att hon akut måste opereras för cellförändringar grad 3 och förstadie livmoderhalscancer.

– Ja, det var ju så sjukt. Egentligen skulle jag ju varit med från början, men jag tror det var typ 1,5 vecka innan vi skulle åka så fick jag ett samtal. Då hade jag gjort cellprov och fått komma tillbaka för jag hade cellförändringar och fick göra biopsi, säger Sandra till Hänt.

Annons

Sandra fick cellförändringar – precis innan The Challenge

Sandra berättar om hur hon fick beskedet.

– Då ringde de mig och sa att jag måste akutopereras för jag hade både svåra cellförändringar grad tre och förstadie till livmoderhalscancer. Så det var ju väldigt akut och det var ju ganska sjukt för precis innan jag skulle vara med i första året av Robinson så fick jag ju också veta att jag hade en hjärntumör och det var typ på samma sätt, att de ringde och sa ”du ska opereras” och jag bara ”nej jag ska på Robinson”.

Så nu var det med andra ord samma visa igen och en operation var absolut tvungen att göras.

– Det är ju typ 80 % dödlighet om man har livmoderhalscancer, säger Sandra till Hänt.

Hur kändes det när du fick samtalet?

– Jag var så ledsen, jag bara grät i 24 timmar och det var så jobbigt att fortsätta köra bil efter det samtalet, jag skulle till Skåne. Så jag kommer ihåg att jag ringde produktionen och berättade vad som hade hänt och att jag behövde opereras. Jag frågade om jag kunde få komma in i programmet senare, berättar Sandra.

Annons

Sandra Cucarano om måendet idag

För dem som följt Sandra länge är det inte särskilt förvånande att hon inte gav upp i det läget. Snarare tvärtom. Sandra började då googla och kom fram till att hon återhämtar sig snabbare om hon är vaken under operationen. Och så fick det bli!

Efter operationen skulle man återhämta sig och inte anstränga sig fysiskt, man får inte bära tungt och absolut inte vara i vatten, på grund av infektionsrisken. Men där och då visste inte Sandra vad som väntade i The challenge. Faktum är att hela tävlingen började med att man skulle slängas ner i vattnet.

Nu har Sandra som tur är återhämtat sig och nu berättar hon hur hon mår.

– Nu tog jag precis cell-prov för två veckor sedan och har fått provsvaren och då hade jag inga cellförändringar. Så peppar, peppar har de fått bort allt nu och jag måste inte ta prov igen förrän om tre år, säger Sandra till Hänt.

Hjärntumören, som Sandra fick inför Robinson, är däremot kvar. Men den är under kontroll.

Annons

– Jag har fortfarande kvar den och jag har precis gjort en magnetröntgen men jag har inte fått svar på den än. Jag går på regelbundna kontroller för den sitter ju på ett dåligt ställe så det är viktigt att den inte börjar växa.

Är du friskförklarad nu?

– Nej nej absolut inte, säger Sandra och fortsätter:

– Jag får ju ändå vara glad att de har upptäckt att den finns, så att vi har koll på den. Jag kan inte lägga mig platt och gråta och dö i förtid, jag måste ju leva medans jag lever. Men det klart att man fått perspektiv på saker.

FOTO: TV4

Annons