LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

TV4-deltagaren dog under inspelningen – allt fångades på film

15 aug, 2024 UPPDATERAD 16 aug, 2024
Petter Berget
TT
TV4:s inspelning av satsningen Berget har blivit en tragisk historia då en deltagare mist livet.
Nu kommer den norska polisen med nya uppgifter om händelsen och allt fångades på film.
– Det var när kameran var igång, säger Karin Nyman, HR- och kommunikationsdirektör på TV4 till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En person i TV4-satsningen Berget, eller The Summit som det heter i andra länder, miste under onsdagen livet. Programmet leds av den svenska rapparen Petter Askergren, 50.

”Jag är chockad! Det här känns overkligt. Mina tankar går ut till dom anhöriga”, skrev Petter på sin Instagram.

Personen i fråga är en svensk man i 50-årsåldern och var deltagare i programmet som går ut på att man ska bestiga ett berg och vara först upp på toppen. Orsaken till dödsfallet var ett hjärtstopp, och trots hjärt- och lungräddning gick hans liv inte att rädda.

Dödsfallet i Berget ska ha skett under inspelning

Enligt Expressen har den norska polisen inlett en utredning kring dödsfallet.

– Vi vill kartlägga vad som har hänt och varför det hände, hur den avlidnes hälsosituation såg ut och så vidare, säger polisadvokaten Erik Magnus Blomli till tidningen.

Han berättade även att hjärtstoppet ska ha skett mitt under inspelning av programmet. Och nu kommer nya uppgifter; kameran rullade när mannen fick hjärtstoppet.

Annons

– Det var när kameran var igång, säger hon till Aftonbladet.

Inspelningarna har nu avbrutits helt och deltagarna är på väg hem igen. I nuläget finns inga besked om inspelningarna kommer återupptas i framtiden.

– Det är stoppat på obestämd tid. Inga tunga beslut kommer att fattas i det här läget, säger Karin Nyman till Aftonbladet.

Petter var inte på plats när dödsfallet inträffade: ”Känslan av hjälplöshet”

Under torsdagen tog programledaren Petter till Instagram för att ytterligare uttrycka sin chock över det som inträffat.

”Det här är så fruktansvärt! 💔Jag hade en ledig dag igår och var inte på inspelningplats då dödsfallet inträffade, jag hade precis varit på en löprunda och kom ned till kontoret på eftermiddagen då jag snabbt inser att något hemskt har inträffat.Till en början var allt så overkligt och svårt att ta in. Bara chock! Känslan av hjälplöshet av att inte kunna vara där på plats var hemsk och svämmade över mig. Sen gällde det att ta hand om alla deltagare och medarbetare som var ute på inspelningsplatsen då det kom tillbaka i mindre grupper till hotellet i Köpsvik. Efter det kom chocken tillbaka tillsammans med alla känslor. Jag kan inte beskriva den här sorgen i ord. Mina tankar går ut till familjen, anhöriga, deltagarna och alla medarbetare på plats och i hela produktionen. Det här är vad jag har att säga med respekt till alla inblandade”, skriver han på sin Instagram.

Annons

TV4 svarar – detta händer med inspelningen av Berget nu

TV4:s programchef Mia Lindqvist har rest till Norge, där produktionen fortfarande befinner sig. Under torsdagens Efter fem medverkade hon för att svara på frågor om det svåra läget.

– Det är många som är ledsna och i chock över vad som har hänt, säger hon i programmet.

Programledarna för Efter fem, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby, ställer vidare frågan om produktionens säkerhetsåtgärder. Är det något som har brustit?

– Det är ett tufft program att vara med i, absolut. Men säkerhetsåtgärderna är rigorösa. Vi har ett säkerhetsteam på över tio personer där det är läkare, säkerhetsexperter, helikopterförare. Så vi är väldigt noga med säkerheten, men ett plötsligt dödsfall på det här sättet det är svårt att förbereda sig för, svarar TV4:s programchef.

– Vad kommer att hända nu?, frågar Axel.

– Just nu satsar vi all vår kraft på att ta hand om de som är på plats. Deltagarna och även personalen, där många är jätteledsna och upprörda såklart. Så nu har vi ett kristeam på plats sedan igår. Där alla som vill har möjlighet att prata med dem och vi försöker ha informationsmöten och samlingar. Finnas där för varandra helt enkelt.

– Kommer den här produktionen att fortsätta spelas in?, frågar Tilde.

– Vi tar inga beslut om det just nu. Just nu är allt fokus på att ta hand om personal och deltagarna som är här. Vad som händer framöver det känns helt sekundärt i det här läget.

FOTO: TT

Annons