LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

TV4-doktorns oväntade råd – män måste få komma oftare: ”Fler utlösningar”

14 aug, 2024
Till vänster: urologen Martin Bergman i Nyhetsmorgon som tittar åt höger. Till höger: Programledarna Matilda Boza och Martin Järborg som står upp bredvid varandra och tittar åt vänster med tveksamma blickar.
Nyhetsmorgon gästas då och då av doktorer som ger råd och reder ut saker och ting för tittarna.
Den här gången kommer TV4-doktorn med en ovanlig uppmaning i direktsändning – nämligen fler utlösningar!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännenBrand logo
TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännen

Tittarfavoriten Nyhetsmorgon är tillbaka med sina ordinarie sändningstider på TV4! Från att ha sänt till klockan 10 håller programmet nu på ända fram till klockan 12.

Under ett av veckans program var Martin Järborg, 45, och Matilda Boza, 32, programledare, och de gästades av urologen Martin Bergman.

Då och då får ju Nyhetsmorgon besök av doktorer som reder ut saker och ting, och denna gång ger TV4-doktorn en ganska förvånande uppmaning!

TV4-doktorn uppmanar till fler utlösningar

I studion får urologen Martin en fråga av en anonym lyssnare om det är så att sex kan motverka prostatacancer, och det är då han kommer med den ovanliga rådet.

– Det finns faktiskt stora studier där man undersökt sexualvanor som visar att om man har man fler än 21 utlösningar per månad så verkar det finnas en lägre risk för prostatacancer i den gruppen.

Annons

Han säger sedan att man ju inte kan rekommendera precis alla att ha just si eller så många utlösningar, men att det i alla fall inte verkar vara farligt.

– Men om det pekar åt något håll så är det alltså att fler utlösningar är lika med bättre?, frågar programledaren Martin Järborg.

– Ja, precis. Mindre risk för prostatacancer, svarar TV4-doktorn och fortsätter:

– Om man är igång och aktiv och använder apparaten, så att säga, så fungerar saker och ting bättre. Det har att göra med bäckenbotten och genomblödningar och allting, så en del märker att om man kommer igång sexuellt så funkar det bättre med vattenkastningen också.

Därför slutar Matilda Boza på Nyhetsmorgon

Hänt har tidigare rapporterat om att Matilda Boza nu slutar på Nyhetsmorgon. Under sommaren har nämligen flera vikarier hoppat in och tagit sig an programledarrollen, och en av dem är hon.

Hon jobbar vanligtvis på TV4-nyheterna som nyhetsankare, som hon efter den här veckan går tillbaka till.

Det har varit superkul att hoppa in i Nyhetsmorgon under sommaren, från och med nästa vecka är jag tillbaka på nyheterna”, skrev hon nyligen i ett meddelande till Hänt.

Detta är något som många tittare tycker är tråkigt, visar det sig på Nyhetsmorgons Instagram.

Tack för era sändningar tillsammans! Ni är bästa paret på nymo!”, skriver till exempel en användare.

FOTO: TV4Play/Skärmdump

Annons