LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

TV4-profilen mitt i dödsskjutningen – försökte rädda mannens liv

20 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Sami Nikula, känd från Familjen annorlunda, hörde skotten och såg sen den skjutne mannen ligga utanför pizzerian i Hallstahammar. Då försökte han rädda mannens liv.
– Det var min första tanke, att rädda honom om det går, säger han till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

Familjen annorlunda-profilen Sami Nikula, 52, skulle åka till Hallstahammar tillsammans med sin tjej och två av deras barn vid 19-tiden på torsdagskvällen. Då hörde de en hög smäll, och efter några sekunder hördes fler höga smällar.
– Jag sa till de i bilen, det där var ju en skottlossning. Då sa min grabb på skoj ”äh, det där är bara en låtsaspistol”, berättar Sami för Aftonbladet.

Sami Nikula försökte rädda mannens liv

mEfter samtalet körde familjen vidare och en knapp minut senare kom de fram till vägen utanför pizzerian där den mannen som blivit skjuten låg raklång vid ett övergångsställe. Sami förstod vad som hade hänt och gick ur bilen för att kolla om mannen fortfarande var vid liv. Han påbörjade HLR och bad sin dotter att ringa efter ambulans.

Annons

Under 3-4 minuter fortsatte han med livräddningsförsöket.

– Han började tappa medvetandet mer och mer, så jag förlorade kontakten helt med honom. Sen kände jag hur pulsen också försvann. Så han dog. Men jag fortsatte tills ambulansen kom, säger Sami.

En självklarhet att rycka in

Sami Nikula berättar att det var självklart för honom att han skulle försöka rädda mannen. Sami var den första personen på plats efter skjutningen, men efter en kort stund var han omringad av folk. De började filma och då reagerade Sami.

– Jag skrek i ren jävla ilska och bad dem dra åt helvete. Det här är ingen lek. Det är så respektlöst att det finns inte. Men det är tyvärr så det ser ut, säger han.

Texten uppdateras.

Annons