LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

TV4-profilen slutar tvärt som programledare – allt förändras på Nyhetsmorgon

12 sep, 2024
tv4 profilen slutar
Rania Shemoun Olsson har synts som programledare i TV4:s Nyhetsmorgon hela sommaren – men nu är det en ny roll som väntar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

Många är tittarna som startar sin dag med TV4:s Nyhetsmorgon. Profilerna som syns i programmet blir därför väl igenkända och ofta omtyckta av sin publik. En av alla är programledaren och nyhetsankaret Rania Shemoun Olsson, 48. Hon har varit nyhetsankare på kanalen i många år, men har under sommaren fått hoppa in extra som programledare för den anrika morgonshowen.

Rania Shemoun Olsson inte längre programledare för Nyhetsmorgon

Men nu är det höst och de ordinarie programledarna har kommit tillbaka från semestern. Det innebär att Rania nu inte kommer synas lika mycket i Nyhetsmorgon.

"Jag kommer att fortsätta som jag gjorde under våren, alltså sända både nyheter och Nyhetsmorgon", skriver hon nu i ett meddelande till Hänt.

Annons

Det är alltså enbart vid inhopp som vi kommer se henne leda programmet. I våras behövde TV4-profilen nämligen helt plockas bort som programledare, då de var för många.

– I vår har vi behov av färre programledare på heltid och Rania kommer framför allt att göra nyheterna i Nyhetsmorgon, sade Johanna Thulin Bratten, programchef på TV4, till Expressen då.

Tittarnas sorg: ”Hoppas att vi får se mer av sig snart”

Något Rania kommenterade vid tillfället, i ett inlägg på Instagram:

”Till alla som undrar och frågar. Jag älskar att sända Nyhetsmorgon som jag fortsättningsvis också kommer att vara en del av men till största delen från nyhetsposition”, skrev hon i samband med att nyheten offentliggjordes.

Beslutet bemöttes då av många besvikna tittare.

”Synd att du bara skall läsa Nyheterna 2024”, skrev exempelvis en person i Ranias kommentarsfält på Instagram.

”Jag tycker du är helt underbar att lyssna och titta på! Varm, mjuk, behaglig röst. Och ja, nyheterna är så viktiga, mer nu än någonsin då det är så mycket som vinklas. Är glad att vi fortfarande får lyssna på dig men hoppas också att vi får se mer av dig snart än ”bara” på nyheterna”, hälsade en annan.

FOTO: TV4

Annons