LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

TV4-kocken vägrar lämna hemmet efter händelsen – maken vädjar till vännen

03 okt, 2024
AvAlva Jonsson
tv4 kocken
Zeina Mourtada syns då och då i Nyhetsmorgon, men också på matkanalen Köket.se. Nu berättar tv-kocken om skräcken:
– Oron och maktlösheten är fruktansvärd, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zeina Mourtada: saker att göra en dålig dagBrand logo
Zeina Mourtada: saker att göra en dålig dag

Tv-personligheten och matexperten Zeina Mourtada , 52, driver en av Sveriges allra största matbloggar; Zeinas Kitchen. På bloggen delar hon med sig av sina favoritrecept från världens alla hörn. Förutom bloggandet syns hon ofta i tv-rutan, bland annat när hon medverkar som kock i TV4s Nyhetsmorgon. Hon har även gett ut de två kokböckern Zeinas Kitchen och Zeinas Green Kitchen.

Zeina Mourtadas oro för släktingarna i landet

Zeina Mourtada är född i Sierra Leone men uppvuxen i Malmö och har Libanesiska rötter. Nyligen la hon upp ett inlägg på sin Instagram där hon uttrycker sin oro över händelserna i landet.

”Barn, mammor, pappor och äldre lever just nu i skräck. Mina släktingar är några av alla dessa människor. Mina föräldrar flydde från kriget i Libanon, unga, nygifta med hela livet framför sig”, skriver Zeina och fortsätter:

Annons

”Oron och maktlösheten är fruktansvärd. Läget är akut och ingen människa ska behöva gå igenom detta.”

”Hela mitt liv kretsade kring det”

I veckan släpptes nya avsnitt av SVT-programmet Älskade vän och i ett av avsnitten är vännerna som möts över ett öppenhjärtligt samtal Zeina och kompisen Andra ”Börshajen” Farhad , 31, Under samtalet berättar matexperten hur otroligt dåligt hon mådde när Hamas attackerade Israel den 7 oktober förra året.

– Jag följde hela utvecklingen och kriget i Gaza slaviskt. Mitt liv kretsade kring det. Min man tröttnade på mig efter ett tag när jag satt i rummet och grät dag in och dag ut. Han var så här: ”Nu får du ta och skärpa dig”, säger hon i programmet.

Maken vädjade till vännen för hjälp

Zeina berättar vidare att hon blev lamslagen av oron, det blev till slut så pass illa att hon inte kunde lämna hemmet. Vännen Andra berättar om hur hon försökte hjälpa Mourtada under den svåra perioden.

– Men det var svårt, det var svårt att nå dig. När jag pratade med din man om det så sa han att du måste prata med henne. Jag når inte henne. Det var ingen som kunde nå dig och vi testade olika sätt, säger Andra Farhad.

FOTO: SVT skärmdump / TT

Annons