LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Ulf Elfvings dolda kamp – ovanliga diagnosen: "En plåga och en tidstjuv"

19 jul, 2024
Ulf Elfving
Efter långa karriären – nu öppnar radioprofilen Ulf Elfving upp sig om kampen med ovanliga diagnosen.
– En plåga och en tidstjuv, säger han till Ica Kuriren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Inger "Pippi" Nilsson – så mycket tjänade hon på PippiBrand logo
Fem blixtsnabba med Inger "Pippi" Nilsson – så mycket tjänade hon på Pippi

Ulf Elfving, 81, gjorde sin första radiosänding för över 50 år sedan, därefter har han gjort tiotusentals intervjuer med kända svenska profiler. Han är främst förknippad med succé-programen Upp till tretton och Efter tre.

Ulf har minst sagt gjort ett stort intryck på svenska folket under sin karriär och gjorde sin sista sändning under 2021, något som Hänt tidigare har rapporterat om.

– Ingen och ingenting varar för evigt. Inte ens det här programmet som försvinner från och med nu. Vi kanske hörs i andra sammanhang. Tack för många år med världens bästa låtar och världens bästa lyssnare, sade Ulf i sin sista sändning.

Idag ser vardagen annorlunda ut för Ulf, han lever ett mysigt pensionärsliv i villan i Djursholm tillsammans med frun Karin Elfving, 75.

– Jag sover länge på morgonen och jag äter frukost länge medan jag läser tidningarna och det ska vara papperstidningar. Det är den bästa stunden på dagen, säger Ulf Elfving i en ny intervju med Ica Kuriren.

Ulf och Karin Elfving
Ulf Elfving med frun Karin 1972.Foto: TT/Sjöbergarkivet

Ulf Elfving öppnar upp om hälsoproblemen

I intervjun öppnar Ulf dessutom upp om att han faktiskt ser åldrandet som något positivt, trots att han lider av sjukdomen artros – en smärtsam nervsjukdom som successivt gör att fötterna domnar bort.

Annons

Ulf berättar vidare att han dessutom länge har lidit av hälsoångest, hypokondri, vilket har gett honom en ständig oro av att ha drabbats av olika sjukdomar.

– Att vara hypokondriker är en plåga och en tidstjuv, säger han.

Han förklarar att han konstant slog upp varje symtom han fick, och vilken sjukdom det kunde vara, något som tog mycket kraft och energi ifrån honom. Men att han idag har lyckats överkomma rädslan något och istället försöker fokusera på nuet.

– I dag är det underbart att ha kunnat frigöra mig från den oron, trots att jag nu till skillnad från då verkligen har krämpor men varför oroa sig. I min ålder ska man leva här och nu och strunta i gamla rädslor.

FOTO: TT

Annons