LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Ulf Kristerssons tvillingar åtskilda – därför träffas de aldrig

13 sep, 2024
Ulf Kristerssons dotter Signe dyker oväntat upp i premiären av Malou von Sivers program Malou möter.
Där avslöjar hon en hel del om familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med statsminister Ulf KristerssonBrand logo
Fem blixtsnabba med statsminister Ulf Kristersson

Statsministern Ulf Kristersson, 60, och frun Birgitta Ed, 55, har varit gifta sedan 1991. Paret har varit öppna med att de inte kunde få biologiska barn, men har tillsammans adopterat dottern Siri, och tvillingarna Ellen och Signe, från Kina.

Under torsdagen hade en ny säsong av det djuplodade intervjuprogrammet Malou möter premiär. Den första som programledaren Malou von Sivers, 71, möter är just vår statsminister, men inte enbart – i slutet av programmet ansluter också ena tvillingdottern Signe!

I programmet då pappa och dotter intervjuas tillsammans avslöjas både det ena och det andra av det speciella familjeupplägget. Signe berättar att det inte alltid är lätt att vara dotter till statsministern – och att familjen just nu är lite splittrad då alla medlemmar befinner sig på olika platser i världen. Något Ulf tidigare bekräftat i en intervju med Hänt.

Annons

– Ja, men det är lite stökigt och rörigt. Vi bor på för många ställen just nu. Hustrun bor i Strängnäs och jag bor på Sagerska, så det är lite meckigt just nu. Men så är det, sade statsministern till Hänt i vintras.

Ulf Kristerssons dotter Signe talar ut om familjesituationen – träffas aldrig

Sagerska är statsministerns officiella tjänstebostad, och där statsministern därmed enligt tradition bor. I Malou möter från dottern Signe frågan hur det är att bo där, gentemot familjehuset i Strängnäs som i våras låg ute till försäljning.

– Det är helt okej. Det är ju lite ovanligt, och lite knas. Men man vänjer sig. Det är roligt, men Strängnäs är ju hemma liksom. Men eftersom båda mina syskon har flyttat hemifrån så är det ju inte riktigt samma grej heller att vara hemma i Strängnäs, svarar Signe i programmet.

Signe är den enda av döttrarna som fortfarande bor hemma. En stor saknad verkar finnas efter tvillingsystern Ellen. I programmet beskrivs deras band som något alldeles särskilt – men nu för tiden ses de nästan aldrig.

Annons

– Vi ringer varandra. Hon bor i Finland nu, så nu blir det mest Facetime och ringa på telefon, säger Signe om systern.

ulf kristerssons barn och fru
Ulf Kristersson med fru och barn. Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

”Mamma och pappa har rest hela våra liv”

Även föräldrarna har fullt upp med sitt, framgår det i intervjun. Signe får frågan om något har förändrats sedan pappa Ulf blev vald till statsminister, varpå hon svarar:

– Jo det har det väl. Fast ändå inte riktigt. Det som är skillnaden är väl att han inte är hemma lika ofta, och det är mycket att han reser bort. Men å andra sidan har både mamma och pappa rest hela våra liv, helt ärligt. Det har varit jag och mina två syskon allt som oftast. Och ni har jobbat.

FOTO: TT

Annons