LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Ulla Skoog och Krister Henriksson i tårar: ”Det gick inte”

13 okt, 2024
Till vänster: Ulla Skoog sitter i en soffa med handen vid munnen. Till höger: Närbild Kristoffer Henriksson.
Skådespelarna Ulla Skoog och Krister Henriksson är aktuella i en ny pjäs tillsammans.
Vännerna har känt varandra i årtionden – och nu berättar Ulla om hur de båda nyligen bröt ihop.
– Vi bölade båda två, säger hon till Senioren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Ulvesons känga till Henrik Dorsin efter repetitionerna av “Svenska revyn”Brand logo
Johan Ulvesons känga till Henrik Dorsin efter repetitionerna av “Svenska revyn”

Vännerna Ulla Skoog, 73, och Krister Henriksson, 77, är i höst aktuella med pjäsen Kärleksbrev på Scalateatern i Stockholm.

Ulla är komiker och skådespelare och har setts i produktioner som En komikers uppväxt och Reuter & Skoog. Sedan 2017 har hon varit programledare för byggnadsvårdsprogrammet Husesyn med Ulla Skoog i Sveriges Radio P1.

Krister är också en framstående skådespelare och har till exempel spelat kommisarie Kurt Wallander i drygt ett dussin Wallander-filmer, och gjort otaliga uppsättningar av föreställningar på Kungliga Dramaten.

Ulla och Krister har känt varandra i cirka 40 år, och nu berättar Ulla hur de nyligen brast ut i gråt tillsammans.

Ulla Skoogs och Krister Henrikssons sorg: ”Bölade båda två”

Enda sedan Ulla och Krister träffades på Stockholms Stadsteater på 80-talet har de velat göra något tillsammans, men det var inte förrän nu det blev av när Krister föreslog att de skulle göra Kärleksbrev. Det här berättar Ulla i en intervju med Senioren.

Annons

– Jag sa ja på en gång. Jag som brukar ha svårt att bestämma mig. Krister blev så förvånad att han ringde tillbaka efter någon dag och frågade om jag skämtade. Jag hade inte tänkt ställa mig på scen igen, det stjäl för mycket tid av livet. Jag är den sorten av skådespelare som har svårt att företa mig något på speldagar mer än att ladda, säger hon.

Pjäsen handlar om en femtio år lång brevväxling som de läser för varandra inför publiken. Den är därav inte så fysisk för skådespelarna, men desto känsligare.

– Jag tycker väldigt mycket om pjäsen. Den väcker tankar om ens eget och andras liv. Den är härligt sorglig och samtidigt ganska rolig. Jag tror att jag aldrig gråtit under några repetitioner, men vi bölade båda två när vi läste. Även regissören Eva Dahlman satt med blöta kinder. Det var härligt. En dag sa Krister att han verkligen skulle hålla sig, men det gick inte... berättar Ulla för tidningen.

Krister Henriksson om dödsångesten: ”Ingen framtid”

I somras gästade Krister podcasten Värvet, ledd av Kristoffer Triumf, 50, där han öppnade upp sig om sin dödsångest. Han får frågan om han känner att tiden räcker till.

Annons

– Nej. De dagar jag vaknar och tänker ”gud vad trist väder”, fan alltså, det har jag gjort förut och tänkt ”nu räcker det”. Då kan jag säga ”jaja, det är väl okej om jag faller ner idag”, säger Krister i podden.

Men skådespelaren mår fortfarande bra, och att han säger att hans dödsångest inte är lika stark längre. Men när han tänker på hans vänner som har gått ur tiden kan det få honom att längta tills det att han själv gör det.

– Det blir något som uppstår i en när man tänker att de är där och att man själv sitter kvar här. Då kan man få någon slags längtan till dem. Det bästa med åldern jag befinner mig i nu är att det finns ingen framtid, jag har ingen framtid. Då blir dagarna ännu värdefullare, säger Kristoffer.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons