LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Ullared-Morgan erkänner – får inte köra bil längre: ”Det är skämmigt”

03 sep, 2024
Varje dag åker Morgan fram och tillbaka till Ullared från sitt hem.
Men nu berättar han att han lagt om sitt liv helt och hållet.
– Jag har ju en ny BMW men jag åker buss till jobbet, berättar Morgan för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morgan om kärlekslivet: ”Mycket brevkontaker”Brand logo
Morgan om kärlekslivet: ”Mycket brevkontaker”

Morgan Karlsson, 50, är en av svenska folkets favoriter när det kommer till de anställda på shoppingparadiset Gekås Ullared. I flera år fick vi följa honom i tv-serien Ullared tillsammans med bland annat bästa vännen Ola-Conny Wallgren, 60.

Under alla år som Morgan jobbat på varuhuset har han alltid tagit bilen. Men nu har han behövt lägga om sitt liv helt och det beror bland annat på Greta Thunberg, 21.

– Jag har blivit miljömedveten, jag har ju en ny BMW men jag åker buss till jobbet för jag tycker det fungerar väldigt bra, förklarar Morgan för Hänt och fortsätter:

– Men det här med miljön som Greta Thunberg har tryckt på och sådär, så har man väl blivit lite påverkad av det också. Att man kan göra något för miljön själv, som inte kostar mig skjortan eller att jag förlorar någonting på det, jag tycker rent sagt att det är en förmån.

Annons

Gekås Ullared positiva till ”personalbussen”

Morgan berättar att han tycker att bussen är ett jättebra färdmedel och han skäms absolut inte över att åka kommunalt.

– Det kan väl finnas många som tycker det är skämmigt att åka buss och sådär eller tycker det är jobbigt. Men det är ju så onödigt att ta min egna bil och sitta och köra med den varje dag, flera mil om dagen, när bussen går. Jag har ju legat och kört bakom den här bussen varje dag i ett antal år och nu när allt miljösnack börjat så har jag tänkt att jag ska prova på det, säger Morgan och fortsätter:

– Månadskortet var ju bara 380 spänn och jag får ju inte ens en halv tank för det. Så jag har räknat ut att jag vann nästan 10 000 kronor om året på att sitta och åka bussen.

Morgans nya liv innebär alltså en hel del pengar över till annat men framför allt så är Gekås Ullared väldigt tacksamma. Om fler anställda börjar ta bussen istället för bilen så leder ju det till fler parkeringsplatser för kunderna. Detta är något som definitivt går i linje med Ullareds motto; att kunderna alltid får bra service.

Annons

”Framför allt sitter man ju och pratar med andra kollegor”

Skönt med buss, då kan man ju sitta och slappna av?

– Nja, dels det. Men framför allt sitter man ju och pratar med andra kollegor och folk som jobbar inom äldrevården och ibland sitter man och pratar med busschauffören och ibland helt tyst. Det finns ju alltid många som gillar att prata om Gekås. Så det är ett allmänt intresse, det är roligare än att köra bilen.

Om Morgan måste storhandla så är det dock inte hela världen att ta bilen någon gång ibland. Men bussen är en vinnare.

– Det är ju 1300 personer som jobbar på Gekås och åker kollektivt, så det är nog därför de kan ha så mycket bussar igång så pass bra som de har det.

Är det som en personalbuss?

– Ja det kan man säga. Det är ju mycket Gekås-anställda som åker den, så man hälsar ju och känner varandra. Ja, ibland sitter man ju på samma säte och då blir det ju att man pratar jobb och fester eller bonusar och allt möjligt, säger Morgan och tillägger:

– Jag vet inte hur mycket Gekås har gått in och subventionerat i det här priset. För Gekås vinner ju på det också eftersom vi har så ont om parkeringsplatser, vi har ju så ruskigt med folk som är och handlar. Så parkeringsplatserna är mindre, då är det perfekt att ha en busslinje också som går och slippa ha folk stående just med bilar på parkeringen. Så det är good will för Gekås också.

FOTO: Hänt, Björn Larsson Rosvall/TT

Annons