LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Ullared-Morgan miljonär – är rädd för sina egna pengar: ”Jag vågar inte”

09 sep, 2024
Ullared-Morgan blev aktiemiljonär för flera år sedan och är väldigt duktig med sina inköp.
Men nu backar han.
– Jag tycker faktiskt att det är en farlig grej, säger Morgan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morgan om kärlekslivet: ”Mycket brevkontaker”Brand logo
Morgan om kärlekslivet: ”Mycket brevkontaker”

Morgan Karlsson, 50, är både lagerarbetare på Ullared och aktie-miljonär. Det blev han redan 2013 men faktum är att han började med aktier bra mycket tidigare än så.

– Mina första affärer var nog allaredan när jag var 15 år. Jag började ju som fröförsäljare och redan då började jag sätta in och placera mina pengar, berättar Morgan för Hänt.

Hänt har tidigare kunnat rapportera om Morgans pengar och 2013 blev han som sagt miljonär. Idag ligger han fortfarande på ungefär samma nivåer trots börsras och en pandemi.

– Nej jag ligger nog samma. Det har inte hänt något sådär särskilt, inga stora klipp, inga småklipp heller. Men lite små klipp har jag gjort, men sedan är jag inne på, nu när jag är 50, att med mitt intresse för aktier så tycker jag faktiskt att det är en farlig grej, säger Morgan.

Annons

Därför har Morgan börjat backa med aktierna

Han berättar vidare att han börjat backa lite nu i och med att marknaden är som den är.

– Så jag vågar inte så mycket, utan jag kör mycket med räntefonder och räntesparande. För jag tycker det är för riskabelt, alltså det händer så mycket på marknaden som man inte kan styra över själv, säger Morgan till Hänt och fortsätter:

– Förut köpte man ju bara säkra papper såsom Volvo och så gick det bara rakt upp. Men nu helt plötsligt så kommer någon vinstvarning i Amerika och det går ner i Japan. Så jag är lite försiktig med det också.

Ullared-Morgan om miljonerna – slutar ge råd

Den senaste tiden har Morgans roll på Ullared kommit att handla mer och mer om kundbemötande. Varje dag kommer det nämligen fram folk som vill ta bilder med honom och prata med honom. Morgan har berättat för Hänt att samtalsämnena ofta handlar om resor, bonusar och aktierådgivning. Men den där rådgivningen har han nu börjat ligga lågt med.

Annons

– Det märker jag också med folk som vill fråga mig om råd. Jag ger inga råd längre för jag tycker det är för riskabelt. Men jag kör mycket med utdelningsaktier och sådant och det går väldigt bra.

Hur mycket pengar har du nu?

– Jag har inte räknat ihop hur mycket jag har, för det sköter sig själv va ISK-konto, så jag har ingen koll eller räknat ihop varken förmögenhet eller vad jag har. För det sköter sig själv, säger Morgan och tillägger:

– Jag ligger kvar på de nivåerna. Jag ska inte förneka att jag tjänar pengar.

Trots att Morgan slutat ge råd till andra aktiesparare så kan han ändå komma med två små tips:

– Det senaste jag gick in i nu är Clas Ohlson på grund av bra rapport och att Gekås har gjort en rekord-sommar och att det regnat ute. Så då brukar Clas Ohlson stiga i samma mönster. Så jag köpte dem och jag ligger väl inte plus på dem men jag har placerat idag. Sedan är jag inne litegrann på att köpa SSAB nu när de ligger så lågt som 46 kronor, säger Morgan och avslutar:

– Så det är rätt så kul!

FOTO: Hänt, Marcus Ericsson/Aftonbladet/TT

Annons