Världens godaste gubbröra – enkelt recept
Hade du tänkt ha gubbröra på påskbordet i år? Vi har metoden för att göra världens snabbaste – och godaste – gubbröra.
Världens godaste gubbröra – recept
Klassisk gubbröra består av ansjovis, dill, gräslök och rödlök blandat med ägg! Här har vi smaksatt med chili för att ge rätten mer sting. Servera gärna i ett äggskal eller ett litet glas. Även gott att servera på en bit grovt bröd.
Enkel gubbröra recept
4 – 6 portioner
Kall gubbröra – Ingredienser
4 hårdkokta ägg
1 ask ansjovis, 125 g
10 g färsk dill
10 g färsk gräslök
½ rödlök
2 msk crème fraiche
salt
peppar
Garnering
ev finhackad rödlök
ev finhackad gräslök
2 cm färsk chili eller efter smak
Världens godaste gubbröra – så här gör du
1. Skala äggen och hacka dem sedan fint.
2. Finhacka ansjovis, dill, gräslök och rödlök och blanda sedan med ägget. Rör ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
ANNONS Tips! Hacka supersnabbt
I vår shop finns en ANNONS supersmart multihackare som gör att du kan hacka grönsaker och örter på nolltid! Med multihackaren slipper du att något går till spillo eller att ögonen tåras av lökhackningen.
3. Garnera gärna gubbröran med finhackad rödlök, finhackad gräslök och lite färsk chili.
Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin
Receptet publicerades ursprungligen på Allers.se