LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Vikingarnas rädsla inför Dansbandsveckan – stora oron: ”Synd om det blir så”

13 jul, 2024
Nu börjar Dansbandsveckan 2024!
Inleder gör det omåttligt populära dansbandet Vikingarna, som gör sin allra sista spelning i Sverige. Men det finns ett orosmoment.
– Det kan vara synd för publiken..., säger medlemmen Anders Engberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”Brand logo
Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”

Dansbandsveckan 2024 är igång! På premiären räknar man med hela 7000 besökare, när inga mindre än Vikingarna gör sitt sista offentliga framträdande någonsin i Sverige.

Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med Christer Sjögren, 74, i spetsen har bandet haft en minst sagt lång och framgångsrik karriär.

I år har bandet haft sina sista spelningar i Sverige, och avslutar nu alltså stort på Dansbandsveckan i Malung på söndagen. Men det finns ett orosmoment.

Vikingarnas rädsla inför Dansbandsveckan

När Hänt pratar med Vikingarna-medlemmen Anders Engberg, 73, inför spelningen berättar han att det ska bli kul att spela, men att han inte vet hur det kommer bli med vädret.

– Det är lite orosmoln i och med regnvarning och sådär, så det är ju synd om det blir så. Men det kan man inte göra nånting åt. Det är bara att acceptera.

Och det verkar som att det blir en blöt historia för Dansbandsveckans besökare. Enligt SMHI:s prognos ska det regna rejält under hela söndagen i Malung, med upp till 29 millimeter regn.

Annons

Är det vädret du är mest nervös för?

– Jag är inte nervös för nånting över huvud taget utan jag bara säger att det kan vara synd för publiken om det regnar. Men i övrigt finns det inget att vara nervös för, säger Anders Engberg.

Skärmdump från smhis hemsida med timprognos över vädret söndagen den 14e i Malung. Alla timmar visar gråa moln med regndroppar.
SMHI:s väderprognos för Malung söndag den 14 juli. SMHI/Skärmdump

Anders Engberg inför dansbandsveckan: ”Vi går in och kör”

Vikingarna kickar igång Dansbandsveckan och sedan fortsätter veckan med dansbandskonserter och dans varje dag.

Trots det höga antalet besökare som väntas komma är det inget Vikingarna förbereder sig något särskilt inför, något som Hänt tidigare rapporterat om. När Hänts reporter frågar Anders Engberg hur uppladdningen går är svaret tydligt.

– Uppladdning? Nej, det har vi ingen! Vi går in och kör, säger Anders.

Hur mycket repar ni inför då?

– Hur mycket vi repar? Ingenting. Nej, vi har ju spelat där så många gånger så vi bara går in. Om trumslagarn säger ett, två, tre, fyra, så kör vi!

FOTO: TT

Annons