LÄS MER: Madonna Britney Spears Taylor Swift Kardashians Victoria Beckham

Stellan Skarsgård om den okände sonen: ”Mitt enda misslyckande”

31 jul, 2024
Den mindre kända Skarsgård-sonen har valt en annan väg än sin pappa och bröder:
"Mitt enda misslyckande", säger Stellan Skarsgård, enligt Året Runt.
Annons
Gissa kändisen med Inger Nilsson – blandar ihop med Victoria SilvstedtBrand logo
Gissa kändisen med Inger Nilsson – blandar ihop med Victoria Silvstedt

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stellan Skarsgård, 73, är en av Sveriges största skådespelare. Med över 150 tv- och filmroller och en karriär som startade 1968 med huvudrollen i Bombi Bitt och jag är han en av de mest anlitade svenska filmstjärnorna genom tiderna.

Trots sin prestigefyllda karriär och mängder av priser i bagaget har Stellan valt att bara jobba några månader om året, resten av tiden ägnar han åt sin stora familj, berättar han i en intervju med Året Runt:

– Jag gör ingenting primärt för att tjäna pengar. Jag gör allt för att jag tycker att det är kul. Jag är inte inlåst någonstans, jag går mellan små och stora filmer och jag jobbar bara fyra månader om året.

Stellan Skarsgård stora familj

Med sin första hustru My Skarsgård, 68, som han var gift med mellan 1976 och 2007, fick Stellan sex barn. Med Megan Everett, 48, som han gifte sig med 2009, har han två söner.

– Under alla år har jag bara jobbat runt fyra månader per år, jag har ju haft en massa barn att ta hand om, säger Stellan.

Annons

Stellan berättar att han ofta tog med sina barn på inspelningar när de var små, och nu arbetar nästan alla hans barn i branschen.

Idag har Alexander, 47, Gustaf, 43, Bill, 33, och Valter, 28, Skarsgård framgångsrika internationella skådespelarkarriärer. De yngre sönerna, Ossian, 15, och Kolbjörn, 12, har också börjat göra filmroller, Ossian spelade en huvudroll i den senaste julkalendern på SVT. Dottern Eija arbetar med casting och är också i samma bransch som sin pappa.

Stellan Skarsgårds okända son, följer inte pappas fotspår

Ett av Skarsgård-barnen sticker däremot ut, den mindre kända Sam Skarsgård, 42. Han valde att inte följa i sin pappas fotspår utan gick istället i sin mamma Mys och arbetar som läkare, något helt annorlunda än skådespeleri.

Stellan har en gång skrattande kommenterat sonens karriärval som "mitt enda misslyckande".

Men pappa Stellan kan inte vara allt för besviken – Sam räddar ju liv. Dessutom har Sam haft några mindre roller, som i filmen Jim & Piraterna Blom vid fem års ålder. Han har dessutom varit "kroppsdubbel" i filmen The Invisible tillsammans med sin bror Gustaf, och produktionsassistent på To Kill A Child som regisserades av Alexander.

FOTO: TT

Annons