LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Detta är fejk med drottning Silvias utseende – behandlaren avslöjar: ”Fylla på”

18 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Drottning Silvias frisör avslöjar nu både det ena och det andra.
Idag har drottningen en liten kortare frisyr och nu svarar hennes frisör på frågan:
Använder hon löshår?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Drottning Silvias stilresa genom åren – från Brasilien till svenska kungahusetBrand logo
Drottning Silvias stilresa genom åren – från Brasilien till svenska kungahuset

Titti Schultz, 52, och Ebba Kleberg von Sydow, 43, har stenkoll på de europeiska kungahusen i allmänhet, och det svenska i synnerhet.

Allra främst hör vi experterna diskutera kungligheter i Sveriges radio-podden Monarkerna. Men då och då hälsar också Titti och Ebba på i Nyhetsmorgon för att rapportera om det senaste som hänt i kunglig väg.

Sist duon var i morgonshowen på TV4 berättade de bland annat om hur det går för Madeleines barn i Sverige och vilken omställning det innebär att flytta från en amerikansk till en svensk skola.

– Den äldsta av barnen är tio och den yngsta, lilla Adrienne kommer börja på svensk förskola, hon har hunnit fylla sex år, sade hovexperten Ebba tidigare i Nyhetsmorgon.

Annons

Hon förklarar att det är en stor omställning för barnen men att det finns en tanke med att flytta tillbaka just nu.

– Det här är ju en ålder där man såklart formas väldigt mycket och nu så var det viktigt för prinsessan Madeleine att de just är svenska prinsar och prinsessor.

I dagens avsnitt, fredag, av Monarkerna, djupdyker hovexperterna i ett helt annat ämne: kungligt hår och frisyrer.

”Hur funkar det när kungligheter ska fixa håret?”

– Man blir ju lite nyfiken, hur funkar det när kungligheter ska fixa håret? Om en kunglighet ringer, rensas kalendern då för en kunglig frisör och om en kunglighet vill byta frisyr helt, hur hanterar en kunglig frisör det? Och finns det en kunglig frisörstol på slottet?, introducerar Titti och Ebba dagens segmentet och gäst.

Peter Hägelstam har varit drottningens frisör i över 40 år och i avsnittet berättar hovleverantören om hur han släpper allt när drottningen ringer. På slottet finns det alltid en frisörstol redo, men det är inte det enda Peter avslöjar.

Annons

Den kungliga frisören svarar även på frågan om drottningen är håröm och om han ibland avlastar drottningens hår med lite löshår.

Peter Hägelstam: ”Skönt för det egna håret att få vila lite grann”

Titti Schultz berättar för lyssnarna att hennes mamma alltid har haft drottningens frisyr som drömhår men konstaterar att hennes majestät nu har en lite kortare frisyr.

Titti frågar:

– Är det så att du måste fylla på med lite löshår ibland?

Och Peter svarar motvilligt:

– För det första, är jag en gentleman. Och en gentleman talar aldrig om sådana saker men ibland kan det vara väldigt skönt för det egna håret att få vila lite grann, då kan man kan lösa en situation med att koppla på lite extra.

– Vi går inte in på det mer, säger Titti som ser att Peter inte vill prata mer om det.

– Vi går inte djupare än så, säger kungliga frisören.

Titti är lite nervös efter att hon har frågat om drottningen har löshår, men fortsätter att fråga Peter om hennes majestät också är håröm.

– Inte vad jag vet, säger Peter. Det finns väl inte någon som inte är håröm på något sätt.

Då bryter Ebba in för att lätta upp stämningen.

– Ja du sticker nog inte in hur många hårnålar som helst på drottningen.

FOTO: TT

Annons