ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Korsord Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

JUST NU: Marius inte välkommen till föräldrarna – utslängd av Mette-Marit och Haakon

28 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Kronprinsessan Mette-Marits son och kronprins Haakons bonusson, Marius Borg Høiby står åtalad för flera brott.
Nu kommer nya uppgifter om att han inte längre är välkommen hos föräldrarna.
Enligt norska Se och Hör har Marius portats från kronprinsparets privata bostad och delar av Skaugum.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Flyttade hem till mamma efter dotterns födsel – Nicci Hernestig om beslutetBrand logo
Flyttade hem till mamma efter dotterns födsel – Nicci Hernestig om beslutet

Den norska kronprinsessan Mette-Marit, 51, och kronprins Haakon, 51, har ett par riktigt tuffa månader bakom sig.

För någon vecka sedan fick paret reda på att Mette-Marit måste återuppta sin behandling för sin sjukdom lungfibros. Och som om det inte vore nog för familjen, har de, tillsammans med det norska kungahuset, skakats av en stor skandal.

Mette-Marits son och Haakons bonus, Marius Borg Høiby, 27, står åtalad för flera brott efter att ha attackerat sin tidigare flickvän i hennes lägenhet i Oslo i början på augusti i år.

Detta står Marius Borg Høiby åtalad för

Marius Borg Høiby räknas till den norska kungafamiljen men han har ingen kunglig titel. Mette-Marit fick Marius i ett tidigare förhållande.

Annons

Den titellösa Marius står åtalad för två fall av misshandel, skadegörelse, hot och hänsynslöst beteende och brott mot besöksförbudet mot hans exflickvän Nora Haukland.

I ett uttalande till norska NRK erkände Marius brottet och berättade att han hade stora problem med droger och sin psykiska hälsa.

”Droganvändningen och mina diagnoser ursäktar inte det som hände i lägenheten på Frogner natten till söndagen förra helgen. Jag vill ta ansvar för det jag har gjort, och kommer att förklara mig sanningsenligt för polisen.”, skrev Marius bland annat i uttalandet.

Nu kommer nya uppgifter om att Marius Borg Høiby ska ha blivit fråntagen tillgången till mamma Mette-Marit och bonuspappa Haakons hus.

”Han får göra precis som han vill”

Marius inte välkommen hem till föräldrarna längre

Under måndagen rapporterade Aftenposten att Marius – efter Se och Hörs omfattande avslöjanden – ska ha fråntagits tillgången till mamma och bonuspappas hem och delar av gården i Skaugum.

Annons

Slottets kommunikationschef säger till tidningen att de inte kommenterar detaljer kring vem som har tillträde till olika kungliga fastigheter.

Marius har bott i ett rödmålat hus bara några hundra meter från kronprinsparets hem. Skaugum är en gård i Norge och kan på sätt och vis liknas vid Drottningholms slott för att sätta det i en svensk kontext.

Tidigare i oktober berättade Se och Hör att Marius ska ha röjt runt i sitt hus i Skaugum och ha orsakat skada, vilket både kronprinsparet och fastighetsskötaren har känt till.

Marius Borg Høiby har bott i ett rött hus på Skaugum i Asker. Heiko Junge/TT

Enligt Se och Hörs kungahusexpert Caroline Vagle har Marius också haft fester inne i kronprinsfamiljens hem i huvudbyggnaden på Skaugum när föräldrarna har varit borta på uppdrag. På dessa fester ska kriminella vänner varit på plats och ska då ha stulit olika föremål som har varit av värde för kungafamiljen.

FOTO: TT

Annons