ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Madeleine helt utesluten från familjen – får inte vara med

22 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
På fredag kliver Prinsessan Madeleine in som tillfällig riksföreståndare i stället för kung Carl Gustaf.
Anledningen är att både kungaparet, kronprinsessan och prins med familj ska på en planerad privatresa till Brasilien.
Men Madeleine reser inte med.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

I mars förra året meddelade hovet att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 9 och prinsessan Adrienne, 6, skulle lämna staterna och livet i Florida för att bosätta sig i Stockholm och Sverige.

Planen var att familjen skulle flytta till Östermalm redan till skolstarten samma år, men flytten sköts upp eftersom att familjen behövde mer tid på sig.

Till Expressen sa hovets informationschef Margareta Thorgren så här om det hela:

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Prinsessan Madeleine vill att barnen går i en svensk skola

Enligt hovexperten Titti Schultz har det varit planen hela tiden att familjen ska komma tillbaka till Sverige. I en tidigare sändning av Nyhetsmorgon kommenterade Titti familjens flytt till Sverige och varför valet av skola kan ha varit en av anledningarna till att det dröjde.

Annons

– Det har pratats om att Madeleine vill att hennes barn ska gå i svensk skola och få med sig det svenska, vad man nu lägger in i det, säger Titti Schultz.

Men nu är familjen här och oavsett fördröjningen lyckades Madeleine och Chris tillslut att sälja sin villa i Pinecrest och hitta den skolan i Stockholm som de bäst tror att barnen passar i.

Varför tar inte Carl Philip över istället för Madeleine?

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill får inget apanage och det är inte förens idag som Madeleine får sitt första officiella uppdrag i Sverige sedan återkomsten.

För när kungen tillsammans med drottning Silvia reser bort kommer nämligen Madeleine kliva in som tillfällig riksföreståndare i stället för kung Carl Gustaf på fredag. Vanligtvis är det syskonen som går före, i den så kallade successionsordningen, men de ska också resa bort.

Prinsessan Madeleine utesluten – hela familjen på resa

Enligt TT kommer kungen tillsammans med drottning Silvia åka på en planerad privatresa till Brasilien tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip och deras barn.

Men prinsessan Madeleine med familj får inte hänga med på höstlovsresan och umgås.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Viaplay

Annons