LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Sofias föräldrar har flyttat isär efter 42 år – pappa Erik bor ensam i kungens hus

03 okt, 2024
author Malin Ljung
Malin Ljung
Prinsessans Sofias föräldrar har flyttat isär. Pappa Erik har flyttat in i en av kungens bostäder i Stockholm, medan mamma Marie bor kvar i Älvdalen, enligt Expressen uppgifter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”Brand logo
Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”

Prinsessan Sofias, 39, pappa Erik Hellqvist, 75, har lämnat hemmet i Älvdalen. Sedan i mitten av augusti är han istället folkbokförd i Stockholm, enligt Skatteverkets handlingar som Expressen var först att ta del av.

Fastigheten Erik Hellqvist har flyttat in i ägs av staten, men förvaltas i Kungliga Djurgårdens förvaltning. Det innebär i praktiken att hans dotters svärfar kungen är den som har det slutliga ordet om vem som får bo i huset.

Där ska prinsessan Sofias pappa Erik bo

Adressen har tidigare haft drottningens brorson Patrick Sommerlath som hyregäst och ligger på gångavstånd till dottern Sofia och prins Carl Philips, 45 hus.

Erik är gift med hustrun Marie Hellqvist sedan 1982, men hon har enligt tidningen inte gjort någon flyttanmälan utan står fortfarande skriven på familjens villa i Dalarna. Tillsammans har de döttrarna Sofia, Lina och Sara och samtliga barnen har sedan länge bott i Stockholmsområdet med sina respektive familjer.

Annons

Erik Hellqvist bekräftar för Expressen att en flytt har gjorts men är fåordig om situationen.

Sofias pappa bekräftar flytten

– Jag är i Stockholm och det finns inget annat, säger han.

Erik och Marie Hellqvist må vara svärföräldrar till en prins, men de har sedan deras dotter officiellt presenterades som Carl Philips kärlek valt att hålla en låg profil och värna om sitt privatliv. Vid ytterst få tillfällen har de funnits med på officiella sammanhang och de har valt att leva sitt liv i det privata.

Prinsessan Sofia är sedan nio år gift med sin stora kärlek prins Carl Philip. Tillsammans har de sönerna Alexander, Gabriel och Julian – och i början av 2025 kommer familjen att utökas med ytterligare ett litet barn.

FOTO: TT

Annons