LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Så går det för Madeleines barn i nya skolan – problemen: ”Stor omställning”

13 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Att börja i en ny skola kan vara svårt för de flesta barn, men ännu svårare blir det om man dessutom flyttat från ett annat land. Förändringarna är många och stora för prinsessans Madeleines tre barn som inte bara är nya i sina skolor – utan som dessutom är prinsar och prinsessor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igenBrand logo
Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igen

Prinsessan Madeleine och hennes familj har som bekant nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter att ha bott i USA under många år.

– Det har varit planen hela tiden att de ska komma tillbaka säger hovexperten Titti Schultz i söndagens Nyhetsmorgon.

Hon fortsätter:

– Det har pratats om att Madeleine vill att hennes barn ska gå i svensk skola och få med sig det svenska, vad man nu lägger in i det. Men det har varit planen hela tiden och nu är de här.

Men att byta land är en förändring som kan vara mycket stor för hennes tre barn prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 9 och prinsessan Adrienne, 6, som levt merparten av sina liv utanför Sverige och det är inte bara ett nytt land som barnen behöver anpassa sig till.

Annons

Har börjat i svensk skola: ”Formas väldigt mycket”

Flyttan innebär att de även kommer börja i svenska skola, där lektionerna hålls på svenska.

– Den äldsta av barnen är tio och den yngsta, lilla Adrienne kommer börja på svensk förskola, hon har hunnit fylla sex år, säger hovexperten Ebba von Sydow i ett segment i Nyhetsmorgon.

Hon förklarar att det är en stor omställning för barnen men att det finns en tanke med att flytta tillbaka just nu.

– Det här är ju en ålder där man såklart formas väldigt mycket och nu så var det viktigt för prinsessan Madeleine att de just är svenska prinsar och prinsessor.

I Nyhetsmorgon förklarar Ebba von Sydow att prinsessan Madeleine har signalerat att barnen ska trivas väldigt bra.

Så går de i skolan: "Lite oklart hur deras svenska är"

– Var de går i skolan är väldigt privat, säger Ebba och förklarar att Madeleine trots allt inte är en arbetande kunglighet och därför inte lika publik, även om det finns en stor nyfikenhet på familjen.

Annons

Nyhetsmorgons programledare Jessica Alvedsjö påpekar att det måste vara en stor omställning för barnen efter en så lång tid i USA.

– Det kan man väl tänka sig, och de är lite oklart hur deras svenska är, de har ju gått i amerikanska skolor, säger Titti Schultz.

Hon fortsätter:

– Så vi vet ju inte vad deras språknivå är heller. Men kanske är den toppen och att Madeleine inte har gjort annat än att prata svenska med sina barn, säger hon och betonar att det oavsett är en stor omställning då det är så stor stillnad mellan den svensk skolan och amerikanska skolor.

FOTO: CLAUDIO BRESCANI/TT / INSTAGRAM

Annons