BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Baywatch stjärnan död – spelade livräddare i kultserien

22 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Michael Newman har dött vid 68 års ålder efter en lång kamp mot Parkinsons sjukdom.
– Dog omgiven av vänner och familj, berättar nära vännen Matt Felker.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”Brand logo
David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”

Kultserien Baywatch sändes mellan 1989 till 2001. Tv-serien beskrivs som en blandaning av action och drama med drag av en såpopera – och tittarna får följa ett gäng livräddaren som arbetar på en strand i Kalifornien.

Unde åren har många skådespelare setts i serien men de som spelat i flest avsnitt är David Hasselhoff, Pamela Anderson, Jeremy Jackson och Michael Newman.

Under tisdagen kom beskedet att Michael Newman avlidit under söndagen den 20 oktober vid 68 års ålder. Han hade under många år brottats med hälsoproblem efter att han år 2006 diagnostiserades med Parkinsons sjukdom.

Var livräddare på riktigt

Michael Newman föddes i Los Angeles och slog igenom i långköraren Baywatch. Där syntes han i 15 avsnitt – och var den enda i ensemblen som spelade sig själv och faktiskt var livräddare på riktigt.

Annons

Parallellt med att serien spelades in arbetade han även som brandman och efter serien återgick han till att arbeta heltid inom räddningstjänsten.

För tidningen People berättar den nära vännen, regissören Matt Felker, att stjärnan dog av hjärtkomplikationer under söndagskvällen, omgiven av familj och vänner.

– Jag fick träffa Mike förra gången han var vid medvetande och då tittade han på mig och sa på typiskt Mike-sätt ’Du är precis i tid’, säger Matt Felker till People.

Ville öka kunskapen om sjukdomen

De sista åren i hans liv ägnade han mycket tid på att samla in pengar till Tillbaka till framtiden stjärnan-Michael J Fox stiftelse. Stiftelsen arbetar med att hitta ett botmedel mot parkinson, då även Fox lider av den svåra sjukdomen.

– Att berätta om min historia ökar medvetenheten om vikten av att hitta ett botemedel mot Parkinsons, sa Michael Newman i en intervju med People i slutet av sommaren.

FOTO: Fremantle Media/REX/TT / Everett Collection/TT

Annons