LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Blev världsstjärna efter porrvideo i hijab – virala klippet

21 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Vianney Le Caer
Mia Khalifa blev känd efter ha gjort porr med en hijab på sig.
Den före detta vuxenfilmstjärnan berättar nu att det inte var hennes eget val att bära den religiösa symbolen under inspelningarna.
– Meningen var att dra nytta av att jag var arab, säger hon till The New York Times.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Unga mammor-Linn Andersson svarar på obekväma frågan om OnlyFansBrand logo
Unga mammor-Linn Andersson svarar på obekväma frågan om OnlyFans

Ett klassiskt internetfenomen är en bild på Mia Khalifa, 31, med texten:

”Vet du inte vem det här är så kommer du till himmelen”.

Men själva skämtet bygger på en gemensam kulturreferens – särskilt för dem som växt upp med internets framväxt från 2000-talet och framåt. De flesta känner igen henne som ”porrstjärnan med hijab”, en kontroversiell figur som 2014 blev omtalad för att ha deltagit i vad som sannolikt var den första vuxenfilmen där en kvinna bar den religiösa symbolen.

Trots den relativt korta karriären inom porrbranschen, var det alltså inte utan kontroverser.

Mia Khalifa fick motta dödshot efter porrinspelningarna

Efter att den libanesiska 31-åringen i november 2014 hade spelat in scenerna, fick hon motta mängder av dödshot på X, dåvarande Twitter. Enligt norska Dagbladet fick hon också reseförbud till flera muslimska länder.

Annons

I en ny intervju med The New York Times berättar Mia för första gången att det inte var hon själv som bestämde att hon skulle ha på sig en hijab.

– Jag gick in i porrbranschen i oktober 2014, och väldigt snabbt blev jag tvungen att spela in i en video där handlingen handlade om att jag var en arabisk kvinna med slöja. Tanken vara att dra nytta av det faktum att jag var arab och pratade språket och det gick jag med på, säger Mia till tidningen.

Klippet med den beslöjade Mia Khalifa gick viralt

Inte långt efter att klippet laddades upp nätet gick videoklippet med Mia viralt.

– Inte långt efter, jag skulle säga kanske ett par timmar efter att den hade premiär, började det. Varje nyhetsbyrå tog upp det och alla hade en åsikt, säger Mia.

Vid den här tiden var Mia fortfarande väldigt ung och precis som många andra tjugoåringar kanske man inte har det bästa omdömet.

– Jag tappade fullständigt kontrollen över min image, mitt rykte. Jag upplever att många går igenom lite lösa faser när de är 20-21 år. Tyvärr fångades min i bästa sändningstid, fortsätter Mia att berätta för tidningen.

Idag livnär sig Mia främst på plattformen OnlyFans, en plattform där hon själv nu bestämmer vad hon vill publicera. I Sverige har vi också en del kreatör på plattformen – Mirka Norrström och Linda Skugge.

FOTO: TT

Annons