LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Carina Bergs udda metod för att bli gravid – sväljer det märkliga

10 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Carina Berg och maken Erik Berg kämpade för att kunna få barn och hon drabbades av flera missfall.
I kampen för att få ett barn tog hon till flera märkliga kurer, bland annat drack hon mystiska brygder och fick akupunktur.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Diana Moseni om bråken i Paradise hotel: ”Det tittarna ville ha”Brand logo
Diana Moseni om bråken i Paradise hotel: ”Det tittarna ville ha”

Carina Berg, 46, och Kristian Luuk, 58, gick skilda vägar 2016 efter åtta år, och tillsammans har de sonen Holger, 15. Året därpå blev Carina och fotbollsspelaren Eric Berg, 35, ett par och det dröjde inte länge innan de gifte sig.

Därefter väntade en lång uppförsbacke att bli gravid och i podden Gynning & Berg hittar sig själva delade hon med sig av att hon drabants av flera missfall.

– Det var ingen räkmacka. Det var ju ganska många missfall och många, många tårar, sa hon i podden.

Hon förklarar att hon sökte sig till en klinik som påstod sig minska risken för missfall genom bland annat akupunktur. Men väl där överöstes hon med annat som hon skulle göra och betala för – för att kunna få barn.

Annons

Dricker det märkliga – mystiska örter

– Då gick jag dit och till och börja med var hon så här: ”Du måste gå tre gånger i veckan, det kostar 650 kronor varje gång. Sen måste du köpa alla de här örterna”, sa hon i podden.

Av örterna skulle hon koka ett avkok på och dricka och trots att hon tyckte att allt kändes mycket märkligt fortsatte hon att gå till kliniken.

– När man är lite skör och griper efter halmstrån, då går man ju med på sånt här. Då ifrågasätter man inte det, då dricker man det där jävla halmstråt också till slut, sa Carina Berg.

Det var mycket hon tyckte var konstigt när hon var där, såsom att doktorn aldrig kom ihåg henne och att doktorns assistent bara kommunicerade med konstiga ljud.

Slutade gå till kliniken

Tillslut frågade hon en riktig läkare om det fanns belägg för att akupunktur kunde hjälpa fertiliteten men fick då svaret att det inte alls fanns – och då slutade hon att gå till kliniken.

Men allt löste sig för Carina Berg utan akupunktur. I december 2019 föddes sonen Otto, idag 4 år gammal – och inte nog med det, drygt två år senare i mars 2021 kom ytterligare en liten, dottern Juno som idag är 3 år.

FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT /HENRIK ISAKSSON/TT

Annons