ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Dansbands-profilen drabbad av extremt ovanliga sjukdomen – behandlas med sprutor

21 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
2019 kunde vi höra Martin Nilsson sjunga i dansbansfavoriten Larz Kristerz när den ordinarie sångaren Peter var på annat uppdrag.
Men nu har dansbandsstjärnan drabbats av en ovanlig sjukdom.
– Musiken gör att man hela tiden drivs framåt, säger Martin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Se 5 saker du vill veta om Olle JönssonBrand logo
Se 5 saker du vill veta om Olle Jönsson

Dansbands-profilen Martin Nilsson har drabbats av sjukdomen sarkiodos. Nu berättar han exklusivt för Hänt om behandlingen och hur kärleken till musiken driver honom framåt.

Larz Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen. Första dansbandsspelningen gjorde de på ett bröllop i Göteborg, och tack vare succén fick de ytterligare en bröllopsbokning sommaren efter.

Men från att bara ha spelat på privata tillställningar och bystugefester har bandet snabbt växlat upp och spelar numera på stora utomhus-dansbanor och 2008 vann ”LK” Dansbandskampen. Bandet har också nomineras till Årets dansband fem gånger.

I bandet spelar Anders Tegner elgitarr och sjunger, Christer Sosa fixar trummorna, Trond Korsmoe på bas, Kent Lindén på instrumenten med tangenter och slutligen Peter Larsson som huvudsångare.

Annons

2019 lämnade dock Peter Larsson dansbandet under en tid för att kunna medverka i TV4:s livesända Stjärnornas stjärna och då plockade bandet från Älvdalen in den rutinerade och mycket duktiga sångaren Martin Nilsson som vikarie.

Utöver att sjunga i Larz Kristerz så har även Martin varit med i den populära gruppen Donnez.

Det här är Martin Nilsson – countrysångarens succé i Fame Factory

Dansbandsprofilen och countrysångaren Martin Nilsson medverkade 2003 i den svenska reality-serien på TV3 Fame Factory. Säsong två av programmet, då Monica Einarson var ”rektor” i programmet, lyckades Martin ta sig hela vägen till finalen.

När ”LK” presenterade honom för sina trogna fans skrev de så här:

”Han har en gedigen meritlista och med sin country-influerade röst kommer han att passa jättebra som vikarie i Larz Kristerz.”

Larz Kristerz-profilen drabbad av ovanlig sjukdom – behandlas med cellgifter

Martin Nilsson har nyligen drabbats av sjukdomen sarkoidos som beror på en rubbning i immunförsvaret och oftast påverkar sjukdomen lungorna. De flesta blir friska utan behandling, men hos några få kan det ge livslånga besvär enligt 1177.se.

Countrysångaren Martin Nilsson.
Countrysångaren Martin Nilsson. FOTO: Per Jahnke

När Hänt når sångaren säger han så här om sitt sjukdomstillstånd:

”Ja, det stämmer. Jag går nu på en behandling av sprutor”, skriver Martin i ett meddelande.

Martin har gått på behandling i ungefär tre månader nu och fått en mindre dos cellgift.

”Jag mår mestadels bra. Finns såklart dagar där man mår sämre. Men jag är envis och positiv. Musiken gör att man hela tiden drivs framåt. Och sen alla vänner och familj som stöttar. Men som sagt detta är inget som kommer att påverka min kommande turné eller andra typ av spelningar. Det är en sjukdom som behandlas och som även kan försvinna helt.”

Annons