LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Flera Antikrundan-profiler hoppar av – kritiken mot SVT: ”Skiter i det här”

04 sep, 2024
Ytterligare en Antikrundan-profil väljer att hoppa av.
Nu bekräftar Jan Ribbhagen att han lämnar SVT:s populära program.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”Brand logo
De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”

Det var i mars som Claes Moser meddelade att han valt att lämna Antikrundan efter närmare 30 år.

– Jag tycker som Greta Garbo att man måste sluta när man fortfarande står för beslutet själv. Nu är jag nöjd och det är inte mer än rätt att släppa fram någon ny och ung person. Jag har gjort det här i tillräckligt många år, sa han då till Aftonbladet och fortsatte:

– Det är klart jag har synpunkter på programmet som jag tycker är lite för befriat från kunskap. Kärnan i ”Antikrundan” är att det är ett kunskapsprogram och inte att det blir ytterligare ett flams- och skrattprogram. Jag tycker att man har tappat bort värderingsaspekten och förklaringen i föremålen lite väl mycket. Det var bättre förr.

antikrundan
Claes Moser, konstexpert. Foto: Patrik C sterberg / TT

Jan Ribbhagen lämnar Antikrundan

Nu kommer nästa dystra besked: även Jan Ribbhagen tackar för sig.

Jan har varit med i Antikrundan i hela 35 år och även han har både det ena och det andra att säga om ändringar som gjorts.

Annons

– Nu har det blivit så här efter 35 år. Jag fattade beslutet för ett halvår sedan. ”Antikrundan” har blivit mer och mer förlöjligat. Det är inte föremålen som gäller längre, istället är det viktigare att det sitter ett litet barn i knäet på en, säger han till Aftonbladet.

Stark kritik mot SVT – händelsen som fick honom att inse

Tidningen frågar vad som lett honom till beslutet, varpå han förklarar en specifik händelse. SVT valde att inte ta med ett moment som han spelat in, då de tyckte att föremålets ägare var ”för tråkig för tv.”

– Jag gjorde en inspelning med en gubbe som hade en silverskål från 1500-talet, vilket är otroligt ovanligt. Allt gick jättebra och jag tänkte att det här måste såklart komma med. När vi sedan samlades efter årets inspelningar så var det inte med. Jag frågade varför och fick då svaret ”men gubben var ju så tråkig”. Vilken jävla inställning! Det var då jag bestämde mig, nu skiter jag i det här.

Han fortsätter:

– Allt är så löjligt. Det är ju grejerna som det ska handla om, men med tiden har det blivit sämre och sämre och det är bara en massa jävla lallande i köer istället för att visa upp produkterna. Programmet har sjangserat och då vill jag inte vara med längre. Jag kan inte stå för det.

Annons