LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Jenny Alversjö saknas i Nyhetsmorgon: ”Har jobbat lite för mycket”

20 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Storfavoriten Jenny Alversjö var borta från helgens sändningar av Nyhetsmorgon.
Nu berättar hon om anledningen till frånvaron.
”Har jobbat lite för mycket” skriver hon i ett meddelande till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åșa Vesterlund rasar – vem ska bjuda på första dejten?Brand logo
Åșa Vesterlund rasar – vem ska bjuda på första dejten?

Jenny Alversjö, 50, är en välkänd och uppskattad profil bland programledarna för TV4:s Nyhetsmorgon. Hon har arbetat för kanalen i hela 20 år men de senaste åren har det varit den folkkära morgonsändningen som varit hennes främsta uppgift.

– Jag älskar självklart att få vara en del av folks vardagsliv. Det är ju det finaste man kan få vara. Att få väcka Sverige, med allt som hänt runtom i landet och världen. Att få förmånen att prata med intressanta människor, och sedan ge det till svenska folket - det är en ynnest, berättade Jenny för Hänt i samband med ett evenemang i september.

Byter arbetsuppgifter på TV4

I början på nästa år väntar dock en mcyekt stor förändring för både TV4 och Jenny Alversjö. Förändningen innabär att kanalen kommer att början sända live-tv även under dagtid genom programmet Nyhetsdagen.

Annons

Programmet beskrivs som en fortsättning på Nyhetsmorgon och kommer sändas hela eftermiddagen fram till att Efter fem sätter igång.

Jenny Alversjö är då en av flera programledare som kommer gå över till att växla mellan de traditionella sändningstiderna för Nyhetsmorgon med att även vara programledare för den nya satsningen Nyhetsdagen.

– Det här känns helt fantastiskt som ni sa, det är en enorm satsning på journalistiken, sa hon om satsningen i Efter fem nyligen.

Utöver Jenny Alvserjö kommer även Thomas Ritter, Soraya Lavasani, och Jenny Strömstedt att delvis gå över till att arbeta med Nyhetsdagen.

Jenny Alversjö borta från tv-rutan – anledningen bakom

Men redan den här helgen har tittarfavoriten Jenny saknats i tv-rutan, men det är varken sjukdom eller förändrade arbetstider som ligger bakom frånvaron.

”Har bara en helt vanlig semestervecka. Har jobbat lite för mycket och behövde några dagar att ta det lugnt. Är tillbaka nästa vecka igen.”, skriver tv-profilen i ett meddelande till Hänt när redaktionen frågar varför hon inte synts i rutan under helgen.

Annons