LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Julia Bergman ber om ursäkt till sonen – nya diagnosen bekräftad: ”Inte kunnat förstå”

13 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Julia Bergman öppnar upp om resultatet av sonens nya utredning.
I ett inlägg på Instagram ber hon om ursäkt till sonen:
”Förlåt mig för de gånger jag inte kunnat förstå dig pga okunskap.”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här friar The Challenge-vinnaren Jens – unika klippet som tittarna inte fick seBrand logo
Här friar The Challenge-vinnaren Jens – unika klippet som tittarna inte fick se

Julia Bergman, 28, slog igenom i tv-programmet Unga mammor, 2017, där tittarna fick följa hennes liv med sin son Milan. Men Milan var inte som alla andra barn i tv-serien, utan föddes med kromosomavvikelsen Down Syndrom, han har även intellektuell funktionsnedsättning och cerebral pares.

Sedan dess har Julia hunnit få tre barn till, döttrarna Zelda, 4, Ilse, 3, och sonen Manne,1, tillsammans med hockeyproffset Dennis Everberg, 32.

Berättar om nya utredningen

Men nu öppnar hon upp om äldsta sonens nya diagnos. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar hon att Milan i början av veckan fått diagnosen autism. Hon skriver att hon länge misstänkt att sonen har autism, men nu äntligen fått det officiellt utrett.

Annons

Autism är en neurologisk funktions variation som bland annat gör att den som har diagnosen får svårt att sortera intryck och information.

Effekterna av autism kan variera mycket och brukar beskrivas som ett stort och brett spektrum. Men för många som lever med funktionsvariationen kan det innebära att de lätt blir överväldigande av för många intryck och kan ha svårt med sociala interaktioner.

Kärleksfulla texten

I den mycket utlämnande och ärliga texten beskriver Julia Bergman hennes känslor inför diagnosen.

”I veckan så har jag varit tvungen att dra mig undan lite, andas, hämta ny energi och nu är vi redo för en nystart. Inte för att det ändrar någonting bara för att han fått en diagnos men kanske för att jag som nybliven mamma vid 18-års ålder inte var redo för vad som skulle komma och att jag behövde några dagar att bearbeta det.”

I texten passar hon även på att tacka BUP och personalen på sonens specialskola för deras stora stöd. Inlägget avslutas med att hon kärleksfullt ber sonen om ursäkt för de gånger hon inte alltid räckt till.

”Jag älskar dig Milan och förlåt mig för de gånger jag inte kunnat förstå dig pga okunskap. Nu har jag laddat om och jag är helt redo igen för livet med dig, vi gör det tillsammans och mamma finns alltid här för dig.”

FOTO: INSTAGRAM

Annons