LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Lotta Engberg får inte träffa barnbarnen – chocken efter döttrarnas beslut: ”Snopet”

21 sep, 2024
Lotta engberg ser besviken ut
Lotta Engberg frigjorde sommaren från jobb – för familjens skull.
Men nu visar det sig att det inte blev så mycket häng med barn och barnbarn...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Artisten och programledaren Lotta Engberg, 61, är van vid ett högt tempo. Denna sommar har nämligen varit första gången sedan tidiga tonår som hon tagit ledigt mer än fem veckor i sträck!

– Jag sommarjobbade när jag var 13, jag märker ju själv att jag taggat ner. Man hinner uppleva saker, har den forna Lotta på Liseberg-stjärnan nyligen sagt i en intervju med Expressen.

Relationen med tv-doktorn Mikael Sandström är en av orsakerna till detta plötsliga val att dra ned på tempot lite.

– Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången i mitt liv vara ledig hela sex veckor i sträck. Jag älskar ju egentligen fart och fläkt, men nu börjar jag landa i känslan av att vara ledig och fy fasiken vad det ska bli skönt, sade Lotta inför sommaren till Hemmets Journal.

lotta engberg med döttrarna amanda och malin
En ung Lotta Engberg med döttrarna Amanda och Malin, 1988. Foto: TT/Sjöbergarkivet

Lotta Engbergs plan gick i kras – döttrarna lämnade landet: ”Lite snopet”

En annan viktig anledning var familjen! 61-åringen har nu hela sex barnbarn i åldrarna sex till tio år, och vill se till att umgås så mycket som möjligt medan hon har hälsan i gott behåll. I en ny intervju i Expressens helgbilaga berättar Lotta hur sommaren tillslut blev:

Annons

– När jag sa till Mikael häromdagen att solen strålat hela sommaren så sa han bara ”Men Lotta, det har den inte”. Men i mitt huvud har den det, säger Lotta till tidningen och fortsätter utveckla:

– Vi har gjort så mycket roliga saker: Vi har haft bröllop i familjen och en massa annat skog. Så allt är bara skolsken för mig. Jag är full av energi!

Men planerna om att hänga mer med barnen och barnen gick inte riktigt som tänkt, förklarar Lotta vidare.

– Tanken var att jag skulle få hänga med barnbarnen men plötsligt så skulle båda mina töser åka på semester till Spanien så det var lite snopet.

FOTO: TT, TV4

Annons