LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tobias Billströms avhopp – mystiken kring hustrun: ”Här ligger en hund…”

04 sep, 2024
tobias billström med partner
Tobias Billström lämnar sin post.
Men vad beror det egentligen på?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”Brand logo
De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”

Sveriges utrikesminister Tobias Billström meddelade under onsdagen att han lämnar sin post, detta skriver han på plattformen X.

”Det är med en blandning av vemod och stolthet som jag i dag har meddelat statsministern att jag i samband med riksdagens öppnande på tisdag lämnar posten som utrikesminister”.

Han skriver att han kommer att lämna politiken helt och att han inte vet, eller i alla fall vad han nämner, vad han ska göra framöver.

”Vad jag ska göra framåt är fortfarande öppet. Men jag är bara 50 år och ser fram emot att bidra och arbeta hårt i andra sammanhang där mitt engagemang kommer till sin rätt”.

Folkets frågor efter avhoppet: ”Här ligger en hund..”

Det plötsliga avhoppet och det mystiska uttalandet gör att folket lämnas med många frågor. Vad beror det på? Och vad ska han göra nu? På X kommenterar folket:

Annons

”Jag gratulerar till den nya tjänsten eller beklagar ifall det skulle bero på något annat tråkigt. En politiker som tidigt i Moderaterna lyfte problemen med den ansvarslösa invandringen under 2013.”, skriver en.

”Så vilket jobbar du blivit erbjuden då?”, undrar en.

”Här ligger en hund...”, skriver en misstänksamt.

Ja vad Tobias nu ska göra är alltså fortfarande okänt. Har det med ett nytt jobb att göra eller kan det vara något privat?

Tobias Billströms privatliv – gift med Sofia Åkerman och har två barn

Tobias har varit förtegen om sitt privatliv under sin karriär. Dock berättade han om sin sexuella läggning, att han är bisexuell, i en intervju med Aftonbladet 2010. Han kom ut 2002.

– Det är en speciell process - det är två delar. Först måste man komma ut för sig själv och sedan måste man komma ut för resten av världen, sa han då.

På frågan om han mötts av fördomar under sitt tid som politiker på grund av det svarade han:

– Nej jag måste säga att jag blev framför allt väldigt överraskad av reaktionerna i mitt eget parti. Folk hade en annan inställning än vad jag trodde.

Idag är Tobias gift med Sofia Åkerman, som är vattenstrateg på Nacka kommun, enligt DI. Om Sofia eller deras två barn kan ha något med hans avhopp att göra är i nuläget okänt.

Annons