LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Nu jublar lyssnarna: ”Årets julvärd: Marko Lehtosalo”

03 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Jul- och spelälskare förenas varje år i en gemensam fråga:
Vem blir årets julvärd i SVT?
Bettingbolagen har fortfarande ingen aning, men nu jublar Rix MorronZoo-lyssnarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs skämt får underkänt av reporternBrand logo
Carina Bergs skämt får underkänt av reportern

Med tre månader kvar till julafton är det nog få som redan nu drömmer om risgrynsgröt, snapsvisor och julskinka. Men kanske är det någon där hemma som börjat fundera på i vilken kartong som julstjärnan är gömd och... Vem som blir årets julvärd i SVT!?

Ända sedan 1959 har vi haft en julvärd som varit familjens sällskap på julafton. Uppgiften är att tända ett ljus, dela med sig av historier och framför allt presentera Kalle Anka & hans vänner. Det mest kritiska momentet brukar vara att tända ljuset, vilket inte alltid är helt lätt.

Under årens lopp har en rad kända svenskar haft uppdraget. Förra året var det David Batras tur och dessförinnan Babben Larsson, Ernst Kirchsteiger, Gina Dirawi och Arne Weise.

Annons

Marko ”Markoolio” Lehtosalo som årets julvärd i SVT?

Instagram lägger Rix MorronZoo i dag upp en hint som lämnar tittaren med en rad frågor. Markoolio som julvärd?

I klippet, som är en Throwback Thursday, ses Marko ”Markoolio” Lehtosalo göra en påhittad audition till jobbet som julvärld inför kollegorna Laila Bagge och Roger Nordin.

– Hej mina vänner, Markoolio heter jag. Julen är en tid av slask och mörker men också bråk och julklappar som man helst inte vill ha. Folk frågar mig ofta om goda råd och om jag ska ge ett råd såhär i juletid så är det nog att slå in kvittot tillsammans med paketet. Även om du säger: ”jag har kvittot”, så är det jättepinsamt att be om det. En grej till! Det kan vara en bra idé att kolla vad folk faktiskt vill ha på julbordet innan, då slipper man den här grejen att vissa saker tar slut, och ingen äter upp syltan och inga jävla dumheter med vegansk skinka. Nu är det dags för Kalle och hans vänner, avslutar Marko sin audition.

Annons

Sen försöker han tända ett eljus med tändstickor... Det går så där...

SVT:s besked om årets julvärd 2024

Hänt har tidigare sökt SVT om årets julvärd och då sade den statliga tv-kanalen så här:

”Vi återkommer när det är dags för presentation och innan dess har vi ingen information att ge.”, skriver kanalen i ett mail till Hänt.

Med andra ord är det bara att vänta och se vad som händer nu. Vad tycker ni? Hade Marko passat som julvärd? Två tittare verkar i alla fall blivit övertygade, ljusmissen till trots:

– Snälla!! Bli Årets Julvärd.

– Sån känsla, rörd till tårar!

Markoolio verkar också pepp på uppdraget.

– Fick gåshud av mig själv! Bra Marko, kommenterar sångaren och ger sig själv applåder.

FOTO: TT

Annons