LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Robinson petas från TV4-tablån – försvinner helt

13 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Snart är det premiär för höstens säsong av Robinson.
Men tittare som förväntar sig att få se tävligen i tv-tablån på söndagar kan bli besvikna – programmet har nämligen strukits från den klassiska sändningstiden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här friar The Challenge-vinnaren Jens – unika klippet som tittarna inte fick seBrand logo
Här friar The Challenge-vinnaren Jens – unika klippet som tittarna inte fick se

Nu är det äntligen dags för en ny säsong av Robinson. Den svenska, realityserien som hade premiär 1997 var revolutionerande och tog inte bara Sverige utan hela världen med storm när den hade premiär.

Under åren har den svenska förlagan inspirerat många utländska nyinspelningar, mest känd är den amerikanska serien Survivor.

Nu är det alltså dags för den femtonde svenska säsongen att dra igång, men i höst blir inte allt som det brukar i programmet.

Saknas i tablån – ersätts av annat program

En stor förändring är att den klassiska söndagsfinalen saknas i tablån.

Programmet har nämligen fått flytta till förmån för Så mycket bättre som även den fått byta plats i tablån och bytt sändningstid från lördag till söndag. Robinson kommer i sin tur att sändas måndag till torsdag.

Annons

Det är inte första gången som Robinson flyttar från sin vanliga sändningstid. Redan förra hösten sändes programmet måndag till torsdag, men under säsongen våren 2024 gick det återigen tillbaka till sitt vanligt söndag till torsdag.

Fler förändringar – och en stor twist

Det är inte bara sändningstiden som ändras i höstens säsong. Även tävlingens upplägg ändras för första gången även antalet lag.

I år tävlar deltagarna i tre lag mot varandra i stället för det klassiska upplägget med två lag. Men inte nog med det, den stora twisten är att det bara finns plats för två lag på ön, och de tre lagen får tävla om platserna. Det lag som förlorar åker ut och skickas till Gränslandet, där de får tävla om att ta sig tillbaka.

– Det här gör att konkurrensen deltagarna emellan blir större än någonsin. Det gäller verkligen att både visa sig stark och spela sina kort rätt i det sociala spelet, säger programledaren Petra Malm i ett pressmeddelande.

FOTO: TV4

Annons