LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Stellan Skarsgård om sönernas uppväxt – ärliga orden: ”Brydde mig inte”

06 jul, 2024
Till vänster: Närbild Stellan Skarsgård. Till höger: Valter, Gustaf och Ossian Skarsgård på Gröna Lunds säsongsöppning.
Stellan Skarsgård är aktuell med filmen What Remains, där han jobbar ihop med både sin fru och sonen Gustaf.
I en intervju med The Guardian delar han nu med sig om sönernas uppväxt.
– Jag brydde mig inte om vad de skulle bli, säger han.
Annons
Valter Skarsgård och Börje-casten hänger ut varandra – hen festade längstBrand logo
Valter Skarsgård och Börje-casten hänger ut varandra – hen festade längst

Stellan Skarsgård, 73, är en av Sveriges största skådespelare och spelat roller i många prestigefyllda filmer, så som Mamma Mia! och Dune part two som hade premiär i februari. Nu är han aktuell med filmen What Remains.

Stellan Skarsgård är gift med hustrun Megan Everett Skarsgård, 48, som han har sönerna Ossian, 15, och Kolbjörn, 12, med. Stellan har även sex barn till från sitt tidigare äktenskap med My Skarsgård, 67.

Där har fyra av sönerna gått i pappas fotspår och jobbar som skådespelare; Alexander Skarsgård, 47, Gustaf Skarsgård, 43, Bill Skarsgård, 33, och Valter Skarsgård, 28.

Stellan Skarsgård om barnen: ”Brydde mig inte”

Det är i en intervju med The Guardian som Stellan Skarsgård berättar om sönernas uppväxt. Han säger att familjen är nära varandra, men att det finns en viss konkurrens mellan sönerna.

– Men inte på det sättet att det inte uppskattar varandras framgångar eller har något agg mot varandra.

Annons

Stellan berättar att det inte var medvetet att han fostrade så många av sina barn att bli skådespelare.

– Jag brydde mig inte om vad de skulle bli när de växte upp, de kunde göra vad som helst. Men uppenbarligen såg de att jag hade roligt med skådespelargrejerna, så de blev skådespelare.

Skarsgård om att jobba med familjen

I kriminalfilmen What Remains spelar Stellan Skarsgård bland annat mot sin son Gustaf Skarsgård, och manuset till filmen är skrivet av Stellans fru Megan Everett Skarsgård.

Filmen handlar om en av Sveriges kanske första seriemördare, där Stellan spelar en polis och Gustaf seriemördaren. Till The Guardian berättar Stellan om hur han från början inte var påtänkt för rollen.

– Jag kunde inte vara inblandad, för det var i mitt hem. Min fru skrev det och hon slet av sig håret hela tiden. Jag brukar inte blanda mitt privatliv med mitt yrkesliv. Du kan bli väldigt bunden, och så småningom startar det konflikter som du inte kan hantera. Men jag kunde inte säga nej till att jobba med det mörka materialet och med Gustaf.

Och att jobba med sonen är något Stellan verkligen tycker om.

– Jag är full av lycka när jag ser honom jobba, för han är så bra.

FOTO: TT

Annons