LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Kockarnas kamp-Tea om mammans död – mardrömmen på födelsedagen

22 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Tea Malmegårds öppnar upp om hur hennes mamma gick bort i cancer för fem år sedan.
Hon avslöjar att mamman sannolikt höll sin sjukdomen hemlig.
– Vi veta att hon hade metastaser i hela kroppen och tre veckor senare så dog hon, säger Tea Malmegård i Kockarnas kamp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”Brand logo
David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”

Tolv säsonger av TV4:s succéprogram Kockarnas Kamp har passerat och nu sänds den trettonde säsongen Kockarnas Kamp All-star där alla deltagare har deltagit i tidigare säsonger och många vann även sina säsonger.

En av höstens deltagare är 37-åriga Tea Malmegård. Hon vann kockarnas kamp 2021 och har sedan dess bland annat varit programledare för programmet Efter stängning, som är en spinn-off serie från långköraren Sveriges mästerkock.

Öppnar upp om mammans död

I veckans avsnitt av kockarnas kamp öppnar Tea Malmegård om sorgen efter hennes mamma som gick bort i cancer för fem år sedan.

– Mamma har varit en stor förebild även om jag inte fattade det förens efter att hon gick bort, och så kan det tyvärr avta ibland, men ser inte det man har förens det är försent, säger hon under en gemensam middag i programmet.

Annons

Tea berättar hur hennes mamma drabbades av cancer redan när tea var tonåring, men då lyckades besegra sjukdomen.

– Sen så för fem år sedan blev hon sjuk igen, utan att antingen erkänna för sig själv och för oss, eller utan att veta. På min kille Viktors fyrtioårsdag, fick vi veta att hon hade metastaser i hela kroppen och tre veckor senare så dog hon.

Hon beskriver hur mammans död vände upp och ner på hela hennes värld samtidigt som flera av de andra deltagarna runt bordet uppenbart är berörda av vad hon berättar.

”Höll sin sjukdom hemlig”

– Att tiden läker alla sår är ju något som man hört många gånger och även om jag kan bli enormt känslosam vissa dagar mer än andra så är jag i grund och botten väldigt tacksam för att jag fick ha henne i trettio år, säger Tea Malmegård.

Hon fortsätter:

– Men jag är ändå så enormt sorgsen över att hon inte fick se allt det fantastiska som har hänt de sista fem åren.

Tea beskriver hur hennes mamma hade varit så stolt över hennes restaurang DoMa och hur mycket hennes mamma älskade sina barnbarn.

– Vi har sagt det så många gånger att hon förmodligen höll sin sjukdom hemlig, kanske för att hon inte ville att Love, min mellanson, skulle få en dum start i livet, berättar hon med tårar rinnande ned för kinderna.

Annons