LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Tommy Nilsson om att bli julvärd: ”Jag ska inte förstöra det”

18 okt, 2024
AvMalin Stenberg
author Jennifer Iversen
Jennifer Iversen
Han kan tycka att julen är för kommersiell men han skulle inte tacka nej till att vara SVT:s julvärd.
Men skulle han erbjudas det ärofyllda uppdraget vill han sätta sin egen prägel på julen.
– Det vore kul att få in det också att ’nu är det jul, kan vi inte vara lite snälla mot varandra och tänka på dem som har det lite sämre’, säger han i en intervju med Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson vägrar fler barn: ”Aldrig i livet”Brand logo
Tommy Nilsson vägrar fler barn: ”Aldrig i livet”

Tommy Nilsson, 64, är en av Sveriges mest folkkära artister och har sedan han slog igenom i mitten av 80-talet setts i alla möjliga sammanhang. Men i en intervju med Hänt framkommer det att det är en sak han aldrig blivit tillfrågad att göra.

Har du blivit någonsin fått frågan om du vill vara julvärd?

– Nej jag har inte fått den frågan vad jag vet, nej det har jag inte.

Skulle du vilja vara julvärd?

– Det kan jag absolut tänka mig, jag är ju sådär att om jag får ett uppdrag eller någonting då vill jag göra om det.

Vill sätta sin egen prägel

Han förklarar att det han menar med det är att han vill sätta sin egen prägel på det han gör, som exempel nämner han att julen kan vara så kommersiell och att han därför kan ha svårt för den biten av högtiden och att det är något han hade velat ändra.

Annons

– Nej men jag skulle kunna tänka mig att vara julvärd och jag ska inte förstöra det… men det vore kul att få in det också att ’nu är det jul, kan vi inte vara lite snälla mot varandra och tänka på dem som har det lite sämre’, jag skulle nog försöka att vara en lite mer sån julfarbror ändå, säger han till Hänt.

Men trots att han tycker att julen kan vara kommersiell och utgörs av så mycket konsumtionshets erkänner han att hans barn ändå får julklappar.

– Man hamnar ju i den fällan, den kommersiella julen. Men det är ju skitcoolt att barnen är glada och alla är glada, men måste det bara öka varje år, hur mycket vi konsumerar.

Tommy Nilsson om dotterns ord: ”Då kommer jultomten”

Han berättar att hans tvååriga dotter trots att hon är så liten har en tydlig bild av att julen innebär att man får paket.

– I förrgår sa jag till henne att det snart kommer snö och på en gång så sa hon ’Då kommer jultomten, julklappar till alla, mamma julklappar, pappa julklapp, Tim julklapp, Leona julklapp, säger han och berättar att han aldrig berättat för henne om att man får presenter på julen.

FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT /SVT

Annons