LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria tar ett steg tillbaka – därför har hon försvunnit

24 sep, 2024
I den kungliga kalendern ekar det tomt för kronprinsessan Victoria.
Varför har hon tagit ett steg tillbaka?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

För några månader sen kom nyheten att kronprinsessan Victoria, 47, kommer att gå tillbaka till skolbänken. Hon inleder en officersutbildning och utgör en fördjupning av hennes tidigare militära utbildning.

Att fördjupa sin militära utbildning är en förberedelse för att en dag bli statschef i Sverige.

– I dag är det skolstart för kadett kronprinsessan Victoria. För kronprinsessan är det alldeles speciellt, naturligtvis, att sätta sig i skolbänken igen. Och det kommer hon att göra på heltid under hösten och en bit in på våren, sa Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, när hon gästade Nyhetsmorgon i augusti.

– Kronprinsessan tycker att det är ett otroligt viktigt område och hon har gjort flera militärutbildningar men hon vill fördjupa sina kunskaper. Inte minst i en tid som denna där det är väldigt mycket oro och krig ute i världen.

Annons

Kronprinsessan Victorias steg tillbaka – märks av i kungliga kalendern

I rollen som kronprinsessa har Victoria ofta ett pressat schema med många inbokade datum – och att hon nu spenderar mestadels av sin tid på studier är något som verkligen har märkts i den kungliga kalendern.

Förut var Victoria uppbokad nästan varje dag, men nu har hon endast några få officiella uppdrag framför sig, vilket går att läsa på Kungahusets hemsida.

Senast vi såg kronprinsessan Victoria i offentligheten var under riksmötets öppnande den 10 september. I kalendern står kronprinsessan uppbokad på ytterligare två uppdrag under september, samtliga på slottet i Stockholm. Sedan är nästa uppdrag inte förrän i slutet av oktober – då Victoria bland annat ska fira det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum i Berlin, Tyskland.

FOTO: TT

Annons